Mureşenii către Geoană: "Să îi spuneţi lui Băsescu că tot cu el votăm!"

Foarteeeee taaaaaaaaare. Zău că nu e frumos să facem haz de necazul omului. Dar tot nu îmi pot şterge rânjetul nemernic de pe faţă :D.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Mureşenii către Geoană: "Să îi spuneţi lui Băsescu că tot cu el votăm!"”

 1. Unul cu drept de vot

  C E T Ă Ţ E N I !

  Pentru a cîta oară am fost minţiti şi furaţi ?! A cîta oară se dovedeşte că singura grijă a aleşilor noştri e să-şi vadă de interesul lor personal şi singura lor soluţie la problemele economiei e să jupoaie şapte piei de pe noi ?! Pentru a cîta oară haita politică ne fură voturile pentru a ajunge să ne fure avuţia şi viaţa, ale noastre şi ale copiilor şi ale nepoţilor noştri ?!

  Ce mai aşteptaţi de la bandele politice care se ascund după doctrine şi programe trase la indigo şi fac promisiuni pe care nu au de gînd să le ţină, şi asta nu o dată ci de fiecare dată cînd ne-au păcălit să-i votăm în cei 20 de ani ?! Cît să tot alegem între mai multe rele posibile sperînd că nu vom fi dezamăgiţi ?!

  Cît mai continuăm să ne jucăm de-a democraţia într-un sistem electoral stupid, cu legi strîmbe şi prost aplicate, cu instituţii ale statului care nu funcţionează sau, atunci cînd funcţionează, servesc tot interesele excrocilor politici ? Putem accepta ca o bandă ajunsă la cîrma ţării, aleasă de 70% din 31% cetăţeni prezenţi la vot ( adică 18% susţinere !!! ), să decidă asupra viitorului nostru şi al copiilor noştri pe mulţi ani după ce mandatul lor expiră ?!

  Cît mai acceptăm o justiţie aservită intereselor de gaşcă şi aplicarea legilor în funcţie de vremea probabilă ? Cît mai plătim magistraţi şi poliţişti ca să apere tot gaşca de la putere şi să patroneze reţele de interlopi şi cămătari ?

  Cît mai răbdăm vinderea pe nimic a bogăţiilor ţării şi chiar sacrificarea teritoriului naţional în schimbul unor avantaje economice de care profită doar o mînă de profitori, urmaşi ai nomenclaturii de partid şi de stat comuniste ?

  Cum se numeşte acela care nu învaţă din greşeli şi continuă să repete la nesfîrşit aceeaşi prostie cu mereu acelaşi rezultat: legitimarea unei bande de tîlhari la conducerea ţării, spolierea avuţiei naţionale şi adîncirea sărăciei şi disperării noastre ?!

  Da, se poate numi şi român, dar cuvîntul potrivit este “PROST” !

  CE PUTEM FACE ?

  Politicienii sînt obligaţi să se supună procesului electoral, altfel nu au legitimitate fiind contestaţi de ceilalţi politicieni. Ei fac din alegeri circ şi sursă de profit pentru acoliţii lor, cheltuind sume exorbitante ca să ne ascundă realitatea: orice am alege, tot aceeaşi haită politică e la putere şi îşi vede nestingherită de interesele proprii, lăsindu-ne pe noi să ne zbatem în sărăcie şi lipsuri pînă la viitoarele alegeri.

  În timp ce ei pot să promită verzi şi uscate în campaniile electorale, pentru ca apoi să declare cu seninătate că acelea erau “ promisiuni electorale “ şi că nu se simt obligaţi să şi le onoreze, noi nu ne mai putem retrage votul odată dat iar procedurile legale de revocare a mandatului unui ales sînt poveşti.

  Dialogul electoral de pe buletinul de vot se reduce la alegerea celui mai mic rău dintre cele posibile, cu posibilitatea interpretării intenţiei de vot. Politicenii şi ţucălarii lor din media acuză chiar şi 75% din electorat că nu ştie să voteze sau că e indiferent.

  Soluţia : SĂ NU MAI ALEGEM PE NICI UNUL DINTRE EI !!! Cum facem asta ? Anul acesta avem două scrutinuri electorale cu miză mică pentru noi, cetăţenii de rînd dar cu miză imensă pentru politicieni. Trebuie să mergem la vot ca să nu îi lăsăm să se aleagă doar cu lătrăii din partid şi cu disperaţii cumpăraţi, aşa cum îsi fac de pe acum socotelile. Dar acolo ne desenăm, undeva într-un spaţiu liber din interiorul buletinului de vot, un dreptunghi în care scriem „NU AM CE SĂ ALEG”/ „MI-E INDIFERENT”, apoi ştampilăm şi băgăm în urnă. Deşi nu se încadrează în cazurile legale de anulare a votului, buletinele vor fi anulate de servitorii politicienilor din circumscripţiile electorale. Dar nu e tot una să îţi anulezi votul scriind măscări sau ştampilînd la întîmplare sau să îl anulezi exprimîndu-ţi clar şi fără echivoc intenţia de vot. În proporţie de masă şi la cererea candidaţilor perdanţi, votul astfel exprimat poate duce chiar şi la anularea alegerilor ! E legal, e uşor şi e eficient: nu vor mai putea să interpreteze în proppriul interes intenţia de vot şi nu îi vom mai legitima la cîrma ţării cu procente ridicole de reprezentare. Dacă la alegerile de anul ăsta facem aşa, se vor gîndi de trei ori înainte să ne propună candidaţi pătaţi sau să ne mintă în campania electorală !

  Să restabilim raportul de forţă în societate şi să le arătăm cine e şeful !

  alegerilor ! E legal, e uşor şi e eficient: nu vor mai putea să interpreteze în proppriul interes intenţia de vot şi nu îi vom mai legitima la cîrma ţării cu procente ridicole de reprezentare. Dacă la alegerile de anul ăsta facem aşa, se vor gîndi de trei ori înainte să ne propună candidaţi pătaţi sau să ne mintă în campania electorală !

  Să restabilim raportul de forţă în societate şi să le arătăm cine e şeful !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.