Refuz să mă las condus de nişte rupţi în cur

Mă indispunde masiv discuţia asta despre salariile parlamentarilor şi ale miniştrilor versus salariul nostru ca membri ai pulimii, politologic numită naţiune. Adică, vezi doamne, dacă tanti Elvira, spălătoreasă la Nufărul, are salariul de 6 milioane (3 pe carte de muncă, 3 la negru), păi un deputat cum nesimţirea mamii ei de viaţă să aibă, hai să zicem, mai mult de 10 milioane?

Refuz din start să intru în asemenea discuţii. Pentru că refuz să mă las condus de nişte rupţi în cur. Mi-e şi lehamite să aduc aici (dar chiar nu am chef) de ce demnitarii români, de fapt orice demnitari de oriunde, trebuie plătiţi bine spre foarte bine.

Problema nu e cât ia parlamentarul şi de ce tanti Elvira primeşte mult mai puţin decât el. Problema, în vasta sa profunzime, este de ce merge ţara ca rahatul făcut bici. Şi uite cum intrăm lejer în clişeul cercului vicios care trebe rupt de cineva.

Şi cine credeţi că, la un moment dat, nu ştim când, îl va rupe? Tanti Elvira sau parlamentarul?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Refuz să mă las condus de nişte rupţi în cur”

 1. Nu cred ca discutia este pusa asa, ci in sensul ca sunt platiti foarte bine, li se da cred si ‘spor de stres’, li se asigura conditii de munca decente si totusi rezultatele sunt departe de cele promise… aici e problema, ca primesc banii aia cam degeaba… nu zice nimeni sa faca minuni, dar macar ce scrie in fisa postului. si daca tot dorm ca-s surmenati, macar sa fie inclus in fisa postului ora de somn parlamentar.

 2. Fii atent explicație inginerească : cercul vicios seamănă cu zborul orbital. Reintrarea în atmosferă se face treptat, în urma unui impuls al motoarelor. Tot ce putem noi să facem acum este să-i dăm șuturi în c… ermm… impulsuri și parlamentarului și Elvirei în ideea că măcar copiii noștri vor ajunge cu picioarele pe pământ.

  Ah, și parlamentarii și miniștrii trebuie să câștige mai mult. Mult mai mult. Atât de mult încât funcțiile alea chiar să fie atractive prin salariu.

 3. Ma Orezar mic, pe cuvantul meu daca am ceva impotriva ca aia sa ia si miliardul pe luna. Insa mi=ar placea ca si interesul lir sa fie e masura. Sa vad si eu frate lobby la aia din exterior, sa vad si eu frate parlamentaru’ ca lucra, nu ca doarmne. Vreau sa vad ca se intereseaza de proiecte, nu de cum sa bage nu stiu ce lege ca sa isi ia un purcoi de bani spaga. PAREREA MEA, ca om care inca mai crede in Romanica asta mica! :(

 4. Initial serviciul public era ne-renumerat. E cumva de stanga sa „salarizezi” slujba in contul statului. NU e neaparat ceva rau in asta, dar cred ca suntem in stadiul in care „cetatenii” ar trebui sa fie atrasi spre ale administrarii mai degraba conceptul decat financiar…

 5. vorbim mult si de-ampulea. nu facem nimic. si eu as merita spor de stres. ma streseaza destul tara asta, pardon acesti, unii, romani.
  de ce pula nu ne adunam intr-o „turmă de elită” ca sa behăim palpabil către vitele care ne conduc?
  suntem prea obediente? prea limitate? prea muiste?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.