În afară de fotbal, mai vedem şi noi alt sport la posturile româneşti de tembeliziune?

02.09.2008

Sunt mare fan de sport. Am fost de când mă ştiu. Savurez cu maximă plăcere acest fel de simţire de bine. Şi, implicit şi consecvent, sunt mare fan de fotbal. Şi aşa se pare că sunt şi televiziunile de pe la noi. Pentru că în tot anul 2007, în buletinele lor de ştiri (fără a le mai calcula pe buletinele sportive, alea din finalul telejurnalului), au difuzat fix 309 ştiri despre fotbal şi fix 115 ştiri despre alte 11 sporturi la un loc. Adică, mai pe placul celor care iubesc faza cu procentele, toate ştirile despre cel 11 sporturi la un loc înseamnă fix 37,21% din totalul ştirilor numai despre fotbal.

Să ne mirăm? Să ne enervăm? Să ne dăm ‘ntelectuali şi să sărim în ajutorul mediatizării magistralului joc de şah? Să dăm a lehamite din mână şi să ne doară la bască? Nimic din toate acestea. Şi câte puţin din toate…

Pseudo-metodologie
Treaba stă cam aşa: am executat nişte căutari în baza de date a Monitoring Media pe nişte cuvinte cheie, respectiv sporturile pe care le găsiţi în lejerul grafic de mai jos. Atenţiune maximă pentru cei mai neatenţi şi mai repeziţi: căutarea s-a făcut doar în buletinele de ştiri TV din prime time de la televiziunile TVR 1, Antena 1, PRO TV, Realitatea TV, Antena 3, Prima TV. NU au fost monitorizate jurnalele sportive, ci doar cele “clasice”, mă înţelegeţi.

0 comentarii la “În afară de fotbal, mai vedem şi noi alt sport la posturile româneşti de tembeliziune?

 1. Petrisor Socol Reply

  daca nu includeau pro tv si antena 1, fotbalul avea un procent mult mai mic.

 2. Andrei Monciu Reply

  nu degeaba fotbalul e sportul rege. Stii ce era fain? Sa se faca un sondaj despre stirile care chiar aveau legatura cu fotbalul, nu scandaluri si Becali si blesteme etc

 3. chinezu Reply

  Andrei Monciu:
  e greu sa faci cum zici tu
  adica nu e greu dar trebe timp si resurse
  pe care io nu le am de nici o culoare pentru aceasta nobila antrepriza

 4. monciu Reply

  ideea e ca putine stiri sportive sunt chiar stiri sportive, majoritatea sunt scandaluri si aiureli despre oameni din sport, ceea ce dupa parerea mea nu e ceva “sportiv”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.