24.07.2017

Nu mai fiţi măgari cu politicienii, băăăă!

Treaba e foarte simplă. Indubitabil că e mult mai lejereanu să stai pe margine şi să faci de telecomandă politicienii. Pentru că îţi dau atâââââââât de multe motive. Dar şi pentru că, recunoaşte cu mâna pe conştiinţa patriotică pe care o posezi devastator, e o adevărată modă (şi tu eşti, zău, la mare modă,) să dai cu flegma în tot ce mişcă în politică, pornind de la principiul aprioric definit că orice politician e de căcat, prezumţie sine qua non pentru unul care stă pe gard şi comentează virgonţ politica.

Acuma hai să fim sinceri, între noi măcar, dacă nu ai fi măgar cu politicienii, ştii că nu te-ar prea citi multă lume şi eşti prea orgolios să îţi permiţi a pierde cei câţiva cititori pe care răutatea pe care o săvârşeşti ţi-i aduce din când în când.

E uşor să fii rău. E mai greu să fii bun. Mai ales especially când e vorba de politică. Dar trebuie încercat. Că doar, vorba găştii mele din copilărie, nu ţi-o scădea laptele. Pentru că, dacă eşti sau te crezi cât de cât adevărat, nu ar trebui să ai nici o problemă în a vedea că printre sutele de politicieni care prestează în România trebuie să existe câte unul, câte altul care un pic măcar e mai altfel şi despre care poţi să zici „uite mai, ăsta îmi place” sau „uite o chestie mişto”.

Aşa că io o să încerc. Şi o să mă provoc pe sine însuşimă să găsesc în fiecare zi câte ceva bun în politica românească. Se mai bagă careva?

PS. E de la sine înţeles că aceste inserturi pozitive despre mişcarea politică dâmboviţeană vor purta ecusonul chinezesc numit „Homu ca pomu”.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cartofi cu moare

Homu ca pomu. Azi: Ion Iliescu.

Niciun comentariu încă

 1. joi, 8 ianuarie 2009, 14:26

  […] perfectă concordanţă cu planurile mele de a fi o persoană mai bună şi bla bla, mă raliez la campania de la Picătura Chinezească. Promit, prin urmare, că o să existe o serie de articole (sau măcar snippetsuri) care să mai […]

  Răspunde
 2. vineri, 9 ianuarie 2009, 00:27

  Exista o teorie care explica (nu stiu acum numele autorului) cum un om de treaba nu poate intra in politica, pt ca trebuie sa faca compromisuri morale ca sa ajunga acolo. Chiar daca initial avea intentii bune, puterea corupe. Politicienii pot face si lucruri bune, dar intentia pana la urma e tot sa dea bine, ca sa-si asigure un loc bun in continuare. Succes in intreprinderea ta!

  Răspunde
 3. vineri, 9 ianuarie 2009, 01:48

  Chinezu, uite-te la Corina Cretu pe blog! E dusa in Fasia Gaza, ca reprezentant al Parlamentului european. Ce face femeia asta in politica e demn de admirat!

  Răspunde
 4. vineri, 9 ianuarie 2009, 09:21

  simona ionescu:
  am vorbit aseara cu ea :)
  astazi clar e la homu cu pomu la mine :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *