Crima letală

Vania. E de ajuns să îl citeşti să îţi placă instant. Iar dacă îl şi cunoşti, îţi dai seama că există oameni a căror poveste de viaţă e din ciclul viaţa bate rău de tot filmul.

„Crima Letală”, pe numele de mirean al autorului Ioan Usca. O carte foarte, foarte mişto pentru oricine gustă un stil plin de umor şi caterincă foarte serioasă. Iar pentru cei din Timişoara, din anturajul obscur al lui Vania, scrierea trebuie să fie nemuritoare de-a dreptul…

Un suav fragment. Aşa de sanchi…

„Ţinând cont că programele politice nu au nici o importanţă şi că cetăţenilor le e tot una dacă sunt conduşi de la Moscova şi Washington sau de la Washington şi Moscova, am mers cu planul meu mai departe. Vom scuti poporul de efortul de a mai vota, înfiinţând o urnă, în care se vor introduce, în bile metalice (ca să reziste şi la alegerile viitoare), numele partidelor înscrise în competiţie. Partidul extras din urnă îşi va trimite un reprezentant în legislativ (pentru consiliile locale se mai efectuează două extrageri). Se va proceda identic pentru fiecare judeţ, folosindu-se, evident, o singură urnă centrală, extragerea fiind televizată (e, totuşi, un moment important pentru Ţară…). În ce priveşte alegerile prezidenţiale, se va renunţa la listele de semnături pentru susţinerea candidaturii, fiind mai economică introducerea câtorva bile în plus, decât activarea unor întregi armate, purtând sumedenie de tabele asupra lor. Aplicând toate aceste măsuri, vom economisi încă 110 miliarde lei. Însumând, rezultă un beneficiu de o mie de miliarde de lei la fiecare quadrenal. Aceşti bani ar putea fi investiţi, ceea ce ar însemna că i-am economisit degeaba, sau s-ar putea împărţi poporului, acţiune cu mult mai utilă, căci cu ceva trebuie să se aleagă şi sărmanul elector (ce se va numi astfel în mod oarecum impropriu, după introducerea inovaţiilor mele). De la sine înţeles, banii se vor împărţi doar cetăţenilor cu drept de vot (aproximativ zece milioane). Astfel, la fiecare patru ani, electorul va beneficia de o sută de mii de lei, bani cu care va chefui în ziua alegerilor, în timp ce Televiziunea va prezenta, pentru fiecare judeţ, extragerile din urnă. Am omis economiile la hârtie, vopsele, pânză, lemn etc., materii risipite în procesul electoral convenţional, şi cărora le vom găsi astfel alte utilizări, în folosul obştii.”

PS. Nu m-am prins de ce şi-a şters Vania blogul. Din cauză de Gabi, oare?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Crima letală”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.