Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Imperium si Iulius Caesar

E ciudat, dar si frumos in felul sau, cand citesti in paralel doua carti completamente diferite ca stil si ca abordare, dar tratand acelasi subiect: sfarsitul Republicii romane si inceputul Principatului.

“Imperium” de Robert Harris, editura ALL 2008. Un romanel simpaticut, care, pe langa subiectul abordat care pe mine ma coafeaza foarte tare, nici macar nu e rau scris. Adica il citesti usor si rapid. E vorba despre o monografie romantata a lui Cicero, spusa prin vorbele asistentului sau.

“Iulius Caesar dictatorul democrat” de Luciano Canfora, editura ALL, 2008. Aici treburile se schimba. E o carte, hai sa ii spunem, mai pentru semi-specialisti (la cea mai de jos baza a acestei categorii se afla si subsemnatul in ceea ce priveste anii aceia tulburi). Adica pentru cei neinitiati in istoria Romei din acele vremuri, e peste putinta sa inteleaga ceva din cartea asta. Desi autorul plateste in cateva locuri niste polite altor istorici, e chiar o carte interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.