Ecce homo Tăriceanus în toată splendoarea lui…

Mă iertaţi că intervin dar vreu doar să punctez mirifica prestaţie a moderatoareai Gabi Firea care l-a lăsat pe Adevărăcianu să facă ce vrea muşchiul lui de ocrotitor al grupurilor de interese, ăăăăăăăă, de afaceri…

Deci, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, un multpreaadevărat fragment din “Ştirea Zilei” de aseară.

Via Monitoring Media.

Călin Popescu Tăriceanu: Aş spune că experienţele prealabile, indiferent care ar fi ele, te ajută foarte mult în viaţă. Am fost 12 ani cadru didactic, am fost trei ani inginer, am lucrat în construcţii şi aceste experienţe m-au ajutat foarte mult. Am activat în afaceri, dar sunt în politică, nu uitaţi, din 1990 şi activitatea politică mi-a permis să capăt experienţă şi sigur că aceste lucruri sunt necesare pentru a reuşi într-o funcţie de responsabilitate foarte mare.

Legătura cu lumea afacerilor este foarte utilă, pentru că dacă îţi propui, ceea ce a fost cazul meu, să faci economia să funcţioneze, să se tureze bine şi să reuşeşti să faci performanţă economică, care în final serveşte bunăstării cetăţeanului, legătura cu lumea de afaceri, experienţele prealabile sunt extrem de utile. Sunt persoane care au ajuns să fie miniştri în guvern, şi cunosc, şi nu neapărat în guvernul meu, poate şi în guvernul meu, dar şi în guvernele precedente, care în viaţa lor nu au avut responsabilitatea să plătească măcar un angajat, să facă o factură, să ştie ce înseamnă bani, venituri, impozite.

E foarte greu cu oameni care sunt lipsiţi de contactul cu realităţile cotidiene şi cu realităţile economiei să facă performanţă într-un guvern care de foarte multe ori are ca principală agendă, agenda economică.

Noi am avut această agendă, aş spune cu abundenţă, pe masa guvernului, pentru că ştiam că tot ceea ce ne propunem în rest, politici sociale, sistem de sănătate la un nivel cât mai bun, educaţia performantă, nu poţi să le faci decât dacă ai resursele financiare cu care să susţii aceste proiecte.

Şi de aceea ni s-a părut că performanţa economică este cea care trebuie să primeze şi mă bucur că am reuşit să demonstrăm un lucru, că atât guvernul, cât şi PNL este un partid al competenţei economice.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.