26.04.2017

Leapşă de dat în mintea copiilor (sort of)

Despte poveşti de absolvire şi vine de la Hoinaru. He, he, ce amintiri la faza asta… Şi ce de păreri de rău…

Cred că cel mai intens îmi aduc aminte de sfârşitul clasei a VIII-a, Şcoala generală numărul 1, în ţintirim, cum o ştia toată lumea. Căci am avut o clasă extraordinară, când am legat prietenii care rezistă şi acum, la mai bine de 20 de ani de la terminarea ciclului primar. Paula, Adi, Ovi, Gelu, Mări, oameni care mi-au rămas în amintire cu mare mare drag şi cu care mă văd cât de des pot cu la fel de mare drag :)

Apoi terminarea liceului, fostul 9, acum Mihai Eminescu… Şi amintirea zilelor de caterincă şi de distracţie. Cu farse jucate profesorilor, dar şi cu profesorii care se ambiţionau să ne joace nouă farse :)) Cu oameni care îmi sunt şi acum foarte apropiaţi: Ela, Mihaela „Tele”, Adi „Grasu”, Nuţu, Alin… Ce frumos era…

Gata, ho! Că altfel cad în găleata cu melancolie :)) Aşa că mă opresc aici şi dau lepşa asta cu poveşti de absolvire următoarelor şi următorilor: Lucia Verona, Provinciala, Pancu, Geocer, Daniel Bucă şi Fata din port.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Când Piticu are dreptate, are, ce să mai…

Desenele copilăriei. Alea animate şi cu ţârâita

6 comentarii

 1. miercuri, 2 iunie 2010, 12:22

  […] lovit nostalgia pe scurt pentru ca a dat chinezu cu leapsa in mine si daca e ordin cu placere si o dau si o eu mai departe, egoist, catre singura […]

  Răspunde
 2. miercuri, 2 iunie 2010, 12:32

  […] Chinezu a dat mai departe leapsa primita de la Hoinaru si, uite asa, a ajuns si la mine. O leapsa despre absolviri, despre amintiri din scoala, din tineretile noastre […]

  Răspunde
 3. duneta adrian
  miercuri, 2 iunie 2010, 22:06

  chinezuleeeee, ce mi-ai facut….stateam si eu linistit, ca tot omu la un vin, si acuma…”amintirile ma rascoleste…”. sincer sa fiu, mi-au dat lacrimile…de ras, cand mi-am amintit toate nebuniile pe care le-am facut.
  … stiu ca numele te va face sa zambesti, sa-ti aduci aminte inca o data de vremea cand eram cei mai tari…la fotbal, la invatatura, la … fete. au trecut 20 de ani de atunci dar parca a fost ieri. iti aduci aminte ? — in cancelarie, cu doamna Vaida ” la seminte”, cand Gelu nu si-a facut nod pentru ca a facut „schimb cu Anisoara” , cand Ovi desena pe bancile din clasa scene „erotice” , cand ne luptam s-o cucerim pe Paula.

  PS ; Oare Bureau mai traieste ?

  Răspunde
 4. manuela
  joi, 3 iunie 2010, 08:00

  of, of ce vremuri. acu’ ca vine vacanta de vara, ti-a venit si tie doru’ de scoala?
  ela

  Răspunde
 5. joi, 3 iunie 2010, 08:26

  ioi, mai dragilor, m-am emotionat io cand am scris textul, dar acuma cand am vazut comentariile voastre m-am topit tot… :))
  cred ca imbatranim daca am ajuns sa ne gandim la astfel de lucruri
  dar faptul ca avem atatea amintiri frumoase la care sa revenim este un lucru pe care nu pot sa il consider altfel decat MINUNAT :)
  sa fiti iubiti si sa ne intalnim mai des la cate o bere sa ne radem de cat de tampiti si de frumosi eram :))

  Răspunde
 6. vineri, 4 iunie 2010, 03:36

  Maistre, acum ma apuc si eu de scris. Ce amintiri, ehei, ce amintiri !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *