Deci se poate, măi române!

07.10.2008

160.000 de euro pentru două vieţi distruse. Aceasta este despăgubirea oferită unei familii din Cotnari, după un grav accident provocat de neatenţia muncitorilor de la Administraţia Naţională a Drumurilor Craiova. După lungi şi chinuitoare procese, intimidări şi amânări, familia Nicu a reuşit o premieră în România – să câştige procesul împotriva Companiei de Drumuri.

Ioana Nicu: La început ziceam, ca să ne dea, oricât ne-ar da, picioare înapoi nu ne mai dau. Cu ce ne mai încălzeşte că ne-a dat bani, dacă nu avem picioare, nu mergem ca lumea, nu suntem şi noi… Vin copii, vin nepoţii şi tot întreabă: da ce ai la picior bunică, bunicule de ce nu poţi merge?

În 20002, soţii Nicu au fost victimele unui accident pe Valea Oltului. O stâncă s-a prăbuşit peste maşina lor. Asta cu toate că în zonă se făceau lucrări şi muncitorii le-au făcut semn să treacă.

Nicu Ion: Maşina era aşa de boţită, dacă a căzut pietroiul ăla care avea circa 300 de kilograme de la o înălţime de 30-35 de metri, închipuiţi-vă că s-a transformat în tone. Când a venit cu greutate a trecut prin motor, prin tot, a fărâmat şi stâlpul la maşină şi tot până a ajuns pe pământ.

Nicu şi Ioana au rămas fără picioare. Au dat în judecată Compania de Drumuri şi, după aproape 5 ani, în 2007, au obţinut despăgubiri de 160.000 de euro. Atât valorează două vieţi petrecute în scaunul cu rotile. Cei doi soţi au fost pensionaţi forţat, iar la interval de câţiva ani trebuie să-şi schimbe protezele, ceea ce costă încă 12 mii de euro. Familia Nicu se poate considera totuşi norocoasă, pentru că alţi zeci de români care au rămas nenorociţi din cauza stării drumurilor n-au primit nici o despăgubire sau se luptă şi acum in instanţe.

(Prin Monitoring Media: Realitatea TV, Ora: 18:00)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Deci se poate, măi române!”

  1. Numai la noi poate exista atat cinism, dar bine macar ca au primit si atat.
    Nu m-ar fi mirat sa fie ei fortati sa plateasca companiei de drumuri despagubiri pentru ca si-au permis sa o plimbe prin tribunale…
    o zi minunata iti doresc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.