Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

De fapt, ce sărbătorim noi astăzi?

01.12.2007

Ajutaţi-mă să înţeleg.

Să înţeleg de ce la noi Ziua Naţională pare mai mult o comemorare a morţilor care s-au jertfit pentru binele patriei, care şi-au vărsat sângele pentru semenii săi, care…

Să înţeleg de ce a sărbători oficial Ziua Naţională înseamnă a sta în frig să vezi o paradă militară care nu are nici o legătură nici nu ce se întâmplă acum în context internaţional şi nici nu transmite bucurie, oricum a-i lua-o…

Să înţeleg de ce trebuie să facem mereu recurs la istorie de Ziua Naţională, să ne uităm înapoi la trecutul nostru glorios, şi nu putem să facem nişte proiecţii, să ne uităm spre viitor spre ceea ce vrem să devenim…

Să înţeleg de ce nu sfârâie micii, nu răcnesc manelele, nu se prăjesc castanele…

Să înţeleg de ce eu, personal, nu simt ziua de astăzi nici un pic diferită de alte zile, deşi aş vrea să simt asta din tot sufletul…

La mulţi ani, oricum!

0 comentarii la “De fapt, ce sărbătorim noi astăzi?

 1. Vania Reply

  Au prezentul nu ni-i mare?…

  Doar menţinem trupe de ocupaţie în trei ţări, împărat vrednic avem (aşijderi tizului de-acu’ două milenii), parada – paradă, micii – mici, tradiţionala vodka spumegă-n pocale!…

  Cred că suntem cârcotaşi!

 2. Satmareanca Reply

  Incerc sa te ajut …
  Pentru ca suntem un popor de plangaciosi nostalgici…
  Pentru ca asa au decis alesii neamului… in plus, iarna nu-i ca vara …
  Pentru ca nu suntem inovatori, desi ne laudam tot timpul cu asta…
  Acuma e vremea carnatilor si a caltabosilor, vremea castanelor a trecut…
  Nu intelegi pentru ca iti pui prea multe intrebari. Trebuie sa simti, pur si simplu. Am trecut prin zona in care poporul satmarean celebra ziua in discutie. Erau destul de putini, vreo 100, dar erau, chiar daca era frig. In treacat am auzit doua hori ardelenesti si o colinda. Parca m-am simtit altfel decat in fiecare zi. Nu-mi pun intrebari de ce… La multi ani!

 3. teo.georgescu Reply

  Nu vreau sa te ajut sa intelegi. Chestia asa tine de “a simti sau nu” Nu cred ca daca simti ceva esti mai roman decat aia care zic ca nu simt nimic. Nu cred ca esti mai patriot daca te duci la parada sau te bucuri la trecerea soldatilor. Nu cred ca esti mai roman decat altii daca te ridici in picioare atunci cand canta imnul. Cred ca este o chestie ce tine de emotie si impresionare, nici macar de mandrie….un raspuns mai detaliat, daca vrei, gasesti la mine….

 4. machiavellian Reply

  “Să înţeleg de ce la noi Ziua Naţională pare mai mult o comemorare a morţilor care s-au jertfit pentru binele patriei, care şi-au vărsat sângele pentru semenii săi, care…”

  Fiindca e normal sa rememorezi trecutul.

  “Să înţeleg de ce a sărbători oficial Ziua Naţională înseamnă a sta în frig să vezi o paradă militară care nu are nici o legătură nici nu ce se întâmplă acum în context internaţional şi nici nu transmite bucurie, oricum a-i lua-o…”

  E ziua nationala, nu internationala, nu are legatura cu contextul international. Ai vrea sa ne imbracam in burqua si sa zburdam fiindca avem trupe in Irak? A propos, e “ai lua-o”, nu “a-i”.

  “Să înţeleg de ce trebuie să facem mereu recurs la istorie de Ziua Naţională, să ne uităm înapoi la trecutul nostru glorios, şi nu putem să facem nişte proiecţii, să ne uităm spre viitor spre ceea ce vrem să devenim…”

  Fiindca nu poti sa ajungi niciunde daca mai intai nu afli cine esti.

  “Să înţeleg de ce nu sfârâie micii, nu răcnesc manelele, nu se prăjesc castanele…”

  Fiindca nu sunt zilele orasului, nici un bairam tampit. Manelele nu si-ar avea locul si nici momentul acum.

  “Să înţeleg de ce eu, personal, nu simt ziua de astăzi nici un pic diferită de alte zile, deşi aş vrea să simt asta din tot sufletul…”

  Fiindca iti e o lehamite postmodernista. Welcome to the club.

  “La mulţi ani, oricum!”

  La multi ani si tie.

 5. stefantalpalaru Reply

  Chiar vrei să ştii?

 6. chinezu Reply

  Vania:
  faci ce faci si tot la vodka ajungi :D
  esti de o consecventa care merita urmata

  Satmareanca:
  nu e intreb de ce
  pe mine ma intrebam doar
  cu voce tare

  Teogeorgescu:
  chiar ca nu am simtit nimic diferit
  nu am deschis deloc televizorul
  am stat doar si am citit

  Machiavellian:
  apreciez efortul de a scrie ceraceaful asta de comentariu
  si da, m-ai prins, sunt un anagramat care fenteaza pe multi ca stie scrie cat de cat
  sau agramat se zice?
  ca nu am acribia necesara la ora asta

  Stefantalpalaru:
  da’ de unde…
  vorbeam singur pe blog aici

 7. desprepsd Reply

  Din pacate si eu simt la fel, chinezule. Sau mai bine zis nu simt nimic. Si nu-mi place nici macar imnul national.

 8. manoland Reply

  Se face parada pentru a face poporul sa uite de rata la credit, de intretinere si strazile stricate. Se face parada militara pentru ca politicienii spera ca, prin asocierea cu armata, sa preia cat de putin din capitalul de imagine al armatei.

  Se pomenesc mortii pentru ca asa e cutuma impamantenita. Zilele de sarbatoare se adauga pomenilor de 7 si 40 de zile, 6 luni, 1 si 7 ani. Nu conteaza daca l-am tratat aiurea pe un om cat traia, important e ca ne spetim cu coroane dupa ce a murit si abia atunci ne dam seama ce bun era.

  Nu se fac proiectii catre viitor, cel putin nu unele valide, pentru ca trebuie sa si stii despre ce vorbesti ca sa le faci cu adevarat. In plus, ciolanul il simti in mana acum, in prezent, viitorul fiind ceva prea nesigur pentru a-ti bate capul.

  Probabil ca sfaraie si micii si in unele orasele vor canta si manelistii. De castane coapte chiar mi-e dor, dar culmea, mirosul lor imi evoca imaginea Torinoului (unde era imposibil sa rezisti sa nu iti cumperi un cornet de la vanzatorii ambulanti, asezati strategic pe stradute inguste, de unde sa nu se disipeze aroma prea repede).

  Probabil ca nu te simti special pentru ca evenimentul sarbatorit astazi nu mai are mare relevanta pentru generatiile de varsta pana in medie. Nu am trait in aceleasi conditii cu bunicii si strabunicii nostri, deci nu avem aceeasi imagine a importantei Unirii. Cred ca si daca ar fi declarat 22 decembrie ca zi nationala, tot nu ar mai fi insemnat mare lucru.

  La Multi Ani!

 9. Satmareanca Reply

  M-am prins, dar altfel cum ma puteam baga in seama daca te lasam sa vorbesti singur :)

 10. mesterulmanole Reply

  da’ ce crezi dc americanii sarbatoreau pe 1 dec ziua lor, ei ar fi inteles? unde nu-i barbecue nu-i nici intelegere

 11. mihnea Reply

  ziua mea nationala a fost pe 30 noiembrie, cand la Miciurin am vazut tancurile cum faceau stanga de pe Mihalache pe Turda, dupa repetitii. Am considerat-o mini parada mea personala :D

 12. diana tusa Reply

  trebuia sa te duci sa vezi bradul de la unirii. sau macar sa fi in trecere. ziua ta devenea dintr-o data deosebita. avem un primar general care se gandeste la toate!

 13. Alin Reply

  pt ca lumea are nevoie de paine si circ…se pare ca circ avem :)P

 14. Vania Reply

  Mi-a displăcut bradul de la Unirii!
  Fiind foarte mare, e greu de furat.

 15. chinezu Reply

  tuturor:
  acuma dupa comentariile voastre parca imi vine sa cant din michael jackson, doamne iarta-ma
  you are not alone…
  multumesc tuturor
  si, normal,
  LA MULTI ANI TUTUROR!

 16. diana tusa Reply

  la multi ani si tie!

 17. Urmuz Reply

  Tot mai bine de 4 iulie, nu? ;) vorba aia: fie painea cat de rea, tot mai buna-n tara mea! citat din George W. Bush :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.