Reproducătorii din judeţ, la control cu sperma

26.02.2008

Am citit acest titlu absolut fabulos în ediţia online a cotidianului Informaţia Zilei de Maramureş. Este un material despre “cresterea si ameliorarea genetica a animalelor” şi despre “lucrari de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi din toate speciile utilizate la monta naturala”.

Şi ca să nu fi lăsată ideea în suspans avem un director de profil care ne explică: “Pentru a fi admisi la reproductie, reproducatorii din toate speciile trebuie sa fie individualizati, sa apartina de regula razei zonate si sa aiba varsta optima pentru introducerea si utilizarea la monta. Trebuie sa fie in stare perfecta de sanatate, sa indeplineasca cerinte minime ale clasei generale I, sa corespunda din punct de vedere al parametrilor spermatici in urma examenului seminalogic”, spune directorul Ioan Mihalca.”

Deci, după cum vă spuneam, fabulos.

PS numai pentru prietenii mei de la Informaţia Zilei: nu vă supăraţi pe un chinezu chiţibuşar, dar, trebe să recunoaşteţi, drajilor, că materialul e, după cum spuneam, fabulos :D.

0 comentarii la “Reproducătorii din judeţ, la control cu sperma

  1. shefa Reply

    pe mine ma intereseaza rezultatu’ testarii. deci, astept cu interes urmatorul articol care s ane explice cum au iesit producatorii la testarea spermei :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.