28.04.2017

Reproducătorii din judeţ, la control cu sperma

Am citit acest titlu absolut fabulos în ediţia online a cotidianului Informaţia Zilei de Maramureş. Este un material despre „cresterea si ameliorarea genetica a animalelor” şi despre „lucrari de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi din toate speciile utilizate la monta naturala”.

Şi ca să nu fi lăsată ideea în suspans avem un director de profil care ne explică: “Pentru a fi admisi la reproductie, reproducatorii din toate speciile trebuie sa fie individualizati, sa apartina de regula razei zonate si sa aiba varsta optima pentru introducerea si utilizarea la monta. Trebuie sa fie in stare perfecta de sanatate, sa indeplineasca cerinte minime ale clasei generale I, sa corespunda din punct de vedere al parametrilor spermatici in urma examenului seminalogic”, spune directorul Ioan Mihalca.”

Deci, după cum vă spuneam, fabulos.

PS numai pentru prietenii mei de la Informaţia Zilei: nu vă supăraţi pe un chinezu chiţibuşar, dar, trebe să recunoaşteţi, drajilor, că materialul e, după cum spuneam, fabulos :D.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Să ne penibilizăm magistral cu Matinalul de la Antena 1

Cristoiu nu înţelege cum e faza cu blogul. Pentru că e "bătrân, ramolit şi anacronic"

Niciun comentariu încă

  1. shefa
    vineri, 29 februarie 2008, 07:26

    pe mine ma intereseaza rezultatu’ testarii. deci, astept cu interes urmatorul articol care s ane explice cum au iesit producatorii la testarea spermei :D

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *