De ce nu se scriu muzicaluri în România?

Nu știu. Că nu mă pricep. Nu-i departamentul meu. Așa că nu mă bag.

Dar eu știu de două muzicaluri scrise de doi români. Unul este un mare regizor. Nu pot să îi dau numele, că nu am acordul lui. Dar a scris un muzical genial. Senzațională muzică, pur și simplu senzațională. Sper din tot sufletul să ajungem să îl vedem montat. Că e prea tare.

Al doilea este scris de Marius Popa. Povestea Leului Ra se numește. Am cumpărat bilete pentru că îmi place de Marius. Cum își gândești muzica pe sistem de business. Și businessul pe sistem de muzică. De aia am cumpărat bilete la spectacolul de la București.

Deja de la a doua piesă mie începea să îmi coboare falca. Pentru că nu mă așteptasem la așa ceva. La o muzică atât de… muzicală. Poveste și piese de muzical așa cum scrie la carte. Praf m-a făcut.

Îți recomand grav să mergi să vezi spectacolul când îl prinzi. Disclaimer: o să îți sune în cap zile întregi după aia Didinamea. Sau, dacă ești ca mine, Strălucind, o piesă superbă.

Ai grijă, totuși, că nu e muzical de ăla ca lumea. În sensul că e mai mult un concert. Adică nu sunt decoruri, nu se schimbă scenele sau costumele, dă-i pace, de unde atâta bogăție? Dar potențialul de a deveni muzical cu acte în regulă este enorm.

De ce nu se scriu muzicaluri în România? Se scriu, iată. Doar că nu se prea montează. Sau, și mai rău, nu aflăm despre ele. Că mi s-a întâmplat să aflu cu stupoare că s-a jucat un muzical la câteva zile după. Iar eu sunt destul de conectat cu lumea asta. Și, totuși, nu aflasem despre spectacol.

Dacă știi un muzical (sau un spectacol cu multă muzică în el, na), te rog să îmi zici. Că pe seceta asta de la noi chiar nu aș vrea să îl ratez.

Aia zic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.