Am omorât un păianjen

Am intrat somnoros în baie. Abia trezit. Și îl văd atârnând de un fir lângă oglindă. M-am gândit imediat la Patricia mea (10 ani jumate). Îi este frică de insecte. Doar la asta m-am gândit. Cum o să se sperie Patri de el. Și cum o să își strice ziua cu faza asta.

Așa că l-am luat de fir și l-am aruncat în toaletă. În timp ce îl vedea cum cade, mi-a părut rău. Ce mi-a făcut săracul de am decis, io ființă supremă, să îl execut în halul ăsta? Că nu făcea altceva decât să existe. Singura formă în care el putea să existe.

Multe gânduri mi-au trecut în acel moment prin creierii capului. Dintre care unul și-a semețit glanda, ca Menumorut când încerca să își ridice coiful de pe ceafă după o beție.

Uneori suntem atât de chitiți pe un obiectiv micuț, dar mititel încât nu reușim să privim lucrurile în perspectivă. Ăsta a fost gândul meu. În cazul de față, din dorința mea de părinte de a-mi proteja copilul, am luat decizia extremă. Când, dacă stăteam oleacă să cuget și să privesc lucrurile în perspectivă, aș fi găsit soluții care să nu fie atât de radicale.

Că asta-i una din probleme noastre. Reacționăm la stimuli pe sistem automat. De cele mai multe ori extrem. Vrem să înlăturăm urgent pericolul și să ne vedem de ale noastre. Când, de multe ori, pericolul nu este deloc pericol. Ci doar un păianjen care nu făcea altceva decât să să trăiască în singurul mod în care știa el să o facă.

Aia zic.

PS Păianjenul trăiește. Căci atât de vinovat m-am simțit încât am reușit să îl pescuiesc (cu greu) din toaletă. Cu ajutorul unei bucăți de hârtie igienică făcută sulișor. Că nu puteam să îl iau cu degetele. Că era mic. După ce l-am scos, am văzut că nu mișcă deloc. Și tare m-am necăjit. Dar după cam juma de minut, l-am văzut că țâșnește brusc și că dispare după un dulăpior. Tare m-am bucurat. Totuși, nu mi-am început dimineața fiind un criminal coclit.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.