De ce nu sunt anunțuri și în engleză în metroul bucureștean

Ziceam la un moment dat pe facebook următoarele:

In 2017, in Bucuresti au venit 2 milioane de turisti. Adica 2.000.000. Din astia, macar 100.000 au fost straini (au fost mai multi, dar sa zicem ca vorbim doar despre suta asta).

Sa bagi niste indicatii in engleza la metrou (in metrou, cand iti zice ce statie urmeaza si ce legaturi ai) sa zicem ca ar costa 100.000 de Euro (aberez, desigur, dar va prindeti voi de ce).

Adica ar fi o investitie de 1 Euro per turist. Care modificare de soft si de limba ar tine macar vreo 5 ani, adica macar 500.000 de turisti ar beneficia de asta (trag numerele astea grav in jos, of course my horse).

Sa se calculeze si cat lasa un turist la bugetul Capitalei cand vine aici.

Si sa se raspunda la intrebarea se ce nu sunt indicatii si in engleza la metrou.

Ocazie cu care a început o contribuție în comentarii, ca să îi zic așa, de mare angajament. Vă recomand să intrați să vedeți comentariile cum au curs, că se văd mai bine în locul original, adică pe facebook. Tocmai de aceea am și scris acest articol, ca să rămână ce au zis oamenii aceia. Pentru că, desigur, pe facebook e mai greu să cazi pe un astfel de subiect, pe blog e mai ușor să ajungă lumea.

7 comentarii la “De ce nu sunt anunțuri și în engleză în metroul bucureștean

 1. ion Reply

  Cristian, e vorba de branding, iar brandul nostru este de tara exotica, fost comunista, pentru turism de aventura, nu pentru turism de batrani. In America de Sud si centrala iarasi se fac o gramada de bani de pe urma lipsei indicatoarelor si a turismului de tip do it yourself.

 2. Florinache Reply

  De ce sa fim sclavi englezificati? Nu e suficient sa fim doar sclavi?
  Ai calatorit la Roma, Madrid sau Paris? Lisabona? Exista in vreo capitala latina engleza la metrou?
  M-am saturat de sclavi, nu e suficient ca sunt atatia care accepta un salariu mizerabil si lucreaza ca indienii pentru companii straine? Sa ne punem in genunchi definitiv?
  Mai bine facem autostrazi si extindem metroul. Spune si tu sa facem ceva util in primul rand pentru noi.
  De ce gandirea asta pentru altii? Asa ati fost educati de mici ca sa va vada altii ca faceti lucruri bine si ca le sunteti de folos.

 3. Cristi Reply

  Auzi la el sa punem afise In engleza :) Dar ce ei pun in Romana cand mergem pe undeva ?! Sa puna mana sa invete Romana. Ei comedie ?!?
  *lots of laughs*

  • Cristian China-Birta Reply

   Așa zic și io :))

   • Emil Calinescu Reply

    In Roma sunt anunturi si in romana.
    In plus, daca suntem noi latini, de ce nu punem anunturi in franceza? Macar in franceza, daca suntem atat de englezofobi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.