Sapiens – excepționala carte care ne arată că oamenii nu prea sunt sapiens până la capăt

”Băi, cum este cartea asta Sapiens…”.

”Cum adică ÎNCĂ nu ai citit Sapiens???”.

”M-a întors pe dos cartea asta, jur…”.

”Cea mai bună carte ever!”.

Cam în genul ăsta erau discuțiile mele cu cei care au citit Sapiens, cartea lui Yuval Noah Harrari. Mă rog, discuții. Erau, de fapt, sentințe pe care le dădeau stimabilii. Dar care păreri ferme și de-a dreptul de parcă tocmai ce intraseră într-o sectă sau ceva m-au făcut îndeajuns de curios încât să cumpăr cartea. Și, desigur, să o citesc.

Ei bine, pe scurt, cartea este una care îți dă o zmetie în creierii capului și în creștetul sufletului, de te tot gândești la ce ai citit acolo cam în fiecare zi după aia. Mă rog, dacă ești prostalău de ăsta ca mine, care stă mult prea mult să cugete asupra sensului vieții and shit în loc să joace la păcănele sau ceva.

Sapiens este pur și simplu o carte pe care orice făptură cu pretenții de cât de cât sapiens ar trebui să o citească.

sapiensCartea asta este un fel de revelație. Care, ca orice revelație care se respectă, nu face altceva decât să îți spună ”vezi făptura aia care își zice om și care se crede șef la planeta asta? O vezi, da? Bine, ia hai uită-te un pic la ea mai de colea, așa”. Adică nu inventează coada la prună, dar îți schimbă practic unghiul din care privești înspre subiect. Și o face cu o naturalețe devastatoare. Și cu niște argumente care te rup în două.

Cumpărați cartea, serios (eu am găsit-o la Libris la prețul cel mai bun, azi când am scris textul). Ca să înțelegeți că omul, așa minunat și trestie gânditoare și tata și mama la o grămadă de lucruri de pe planeta asta mică și neînsemnată la scara universului este, oricum o dai, cea mai distructivă forța din istoria vieții pe Pământ. Și o să înțelegeți cum dracu de a ajuns piticania asta care nici nu fuge repede, nici nu mușcă bine, nici nu zboară, nici nu respiră sub apă să rupă în 14 celelalte specii.

Și o să se mai întâmple ceva: o să simțiți un imens sentiment de vină că faceți parte nu neapărat din specia sapiens, ci că v-ați dat seama atât de târziu că nu prea suntem sapiens până la capăt…

Nu vă zic mai multe. Chiar nu vă zic. Pentru că trebuie să citiți cartea. Trebuie, am zis! Este pur și simplu de neratat, trust me, de neratat.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Sapiens – excepționala carte care ne arată că oamenii nu prea sunt sapiens până la capăt”

  1. N-am avut pe ce da banii.
    Nici istorie, nici idei cat de cat de un liceu mai de la periferie.
    O insailare de clisee si platitudini, jenanta pentru un cititor mai mare de 12 ani cu iq >90. Vad ca cineva l-a pus pe numitul Harrari in acelasi clasament cu Mo Yan.
    Mda, cenaclu de adolescentini.

    1. Având în vedere că vă semnați anonim (ceea ce denotă o acută lipsă de asumare a propriei ființări sau ceva), o zic și eu direct (așa, de parcă aș vorbi singur): mai bine cenaclu de adolescentini decât brigada de comuniști din care faceți parte.

  2. Cand esti atat de citit si de informat incat ceilalti din jur ti se par puerili si limitati, nu ai cum sa iti pui mintea cu ei si sa spui ca ti-a folosit la ceva cititul; iar cand esti atat de citit si de informat incat simti nevoia sa-i jignesti pe cei mai „prosti” decat tine, e clar ca cititul e un sport daunator pentru tine. Felicitari amandurora !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.