Florin Purluca a fabricat un semizeu. Sau ceva :D

Florin Purluca este un autor român. De SF. Mă rog, în condițiile în care genul ăsta se mai poate numi așa în vremurile cu adevărat științifico – fantastice în care trăim. Spre rușinea mea (măh, Liviule, puteai și tu să îmi zici de el…), nu auzisem de el până să îi citesc rândurile din ”Cum să fabrici un semizeu”. Care, apropo, a fost prima carte SF pe care am citit-o de muuuultă vreme.

Mi-a plăcut. Poate și pentru că – v-am zis deja asta – a fost prima carte de gen citită în ultimii ani. Ocazie cu care m-am întrebat de ce nu am mai citit din zona asta. Nu am răspunsul. Probabil e pitit pe undeva prin jdemiile de taskuri și de provocări pe care a trebuit să le săvârșesc în ultima vreme…

Florin Purluca a reușit în ”Cum să fabrici un semizeu” ce ar trebui să reușească orice autor SF: să creeze o lume inexistentă credibilă, în așa măsură de credibilă încât să îți vină să intri pe CFR Călători să vezi dacă au cumva un tren până acolo. Ceea ce nu este puțin lucru. Chiar deloc.

Hai să o zic din perspectivă personală: să reușești să mă ții curios, chiar din prima pagină, ca să văd cum o să scape super-simpaticii vegani (nu are treabă cu regimul alimentar, stați relax) de amenințarea unei Confederații cam nașpa (cum trăim vremurile în care trăim, nu m-am putut abține să mă gândesc la o viitoare UE…).

S-ar putea face un film după carte asta. Pentru că tehnologia de a ”desena” planeta pe care se întâmplă acțiunea (și pe care eu mi-am imaginat-o pur și simplu superbă!) există. Plus că ar fi o grămadă de scene pe bază de pac-pac, o intrigă construită la modul corespunzător, adică, ce să mai, ar putea ieși in film care să te țină cu ochiul pe ecran.

Vă recomand cartea lui Florin Purluca. Nu doar amatorilor de SF. Ba, mai mult, mă aventurez și spun că ar fi o introducere numai bună pentru cei neobișnuiți cu genul ăsta. Iar, dacă mai pui la ingrediente că autorul este român (io am o feblețe pentru ai noștri, call me chinezu…), aia e :D

Lectură plăcută.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.