Bravo, Zitec, pentru cultura.ro!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Două chestiuni legate de știrea de mai jos. Prima: mă bucur când văd firme care înțeleg că e mai bine să te implici să ajuți, decât să stai pe gard și să critici. A doua: mă bucur când văd instituții de stat îndeajuns de deschise la scăfârlie încât să accepte astfel de colaborări :)

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a dezvoltat pro bono noul site al Ministerului Culturii, www.cultura.ro, ca parte a eforturilor de susținere pe termen lung a tehnologizării instituțiilor publice.

vizual_culturaProiectul a fost dezvoltat la inițiativa Ministerului Culturii din luna iunie a acestui an și a avut o echipă dedicată din cadrul producătorului de aplicații, care a inclus un project manager, designeri, programatori și specialiști quality assurance. Serviciile furnizate pro bono de către Zitec pentru Ministerul Culturii au constat în dezvoltare software pe platforma open-source Drupal 8 precum și instruirea personalului Ministerului în utilizarea acestei platforme.

”Ne bucurăm că am putut face un nou pas în direcția adaptării site-urilor instituțiilor publice la mediul digital actual, prin construirea unei prezențe mai active în online și facilitarea comunicării în timp real cu publicul. Succesul inițiativei Cultura.ro se datorează colaborării foarte strânse între echipa noastră tehnică, Ministru și artiștii implicați”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

Principalele obiective ale noului website au fost simplificarea structurii, dar și a interfeței de administrare, adaptarea la tehnologiile mobile, descrierea cât mai eficientă a activităților desfășurate, o mai mare ușurință în navigare și actualizare. De asemenea, au fost făcute update-uri la nivelul identității vizuale și al tipurilor de conținut, precum infografice.

„Modernizarea relației dintre administrație și mediul cultural, prin actualizarea prezenței digitale a Ministerului, va permite atât un acces mai facil al publicului la informații, cât și o mai bună înțelegere a tuturor activităților desfășurate. Apreciem munca de echipă și efortul depus de partenerii care s-au alăturat pro bono acestui proiect”, a declarat Corina Șuteu, Ministrul Culturii.

Proiectul se alătură altor inițiative Zitec care vizează tehnologizarea sectorul public, precum Regista, aplicația de tip SaaS (Software-as-a-Service) ce permite controlul documentelor de registratură, distribuirea eficientă a informațiilor, precum și generarea facilă și accesul instant la rapoarte specifice. Aceasta reduce semnificativ timpul dedicat clasificării și repartizării documentelor către angajați pentru puncte de vedere, rezoluții, informare și rezolvare.

”Soluția tehnică pentru cultura.ro este bazată pe Drupal 8, o platformă open-source ce va permite Ministerului să gestioneze și modifice site-ul cu personal intern sau cu orice furnizor dorește. Acest lucru ar trebui să fie valabil pentru orice software la comandă achiziționat din fonduri publice.”, a adăugat Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

În ceea ce privește implicarea în comunitate, de-a lungul timpului Zitec a dezvoltat o serie de alte proiecte pro bono, printre care Fotogeografica.ro, Alpinet.org, Alegeri.tv, AlexGavan.ro, Florinsimion.com, cei1024.ro sau respectpentrumedici.ro.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)