Microsoft Imagine Cup, categoria Innovation, câştigat de echipa României

Later edit: Românii noștri au câștigat până la urmă finala globală! Bravoooooooo!

————-

Echipa ENTy, reprezentanta României la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, concurs despre care v-am mai spus, câștigă locul întâi la categoria Innovation, un premiu în valoare de 50.000$ și șansa să primească titlul de campion Imagine Cup.

Cei trei studenţi ai Universității Politehnice din București – Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu – au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne și generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

Astăzi de la ora 19:00, ora României, câștigătorii celor trei categorii (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.  Finala și decernarea marelui premiu pot fi urmărite în livestream aici.

Microsoft Imagine Cup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: