Peste 400 de liceeni din România au participat la seminariile din cadrul Hour of Code

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Chiar ieri vă spuneam despre Hour of Code, aici.

Așadar, săptămâna de programare continuă cu mențiunea că, până în prezent, peste 400 de elevi de liceu din România au participat la seminariile de programare “Minecraft”, oferite în cadrul Hour of Code.

Evenimentele, parte din programul Hour of Code – Ora de Programare, sunt organizate în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor, inițiativă susținută de Microsoft, care are loc la nivel global în perioada 7-13 decembrie.

Pe parcursul celor două zile, cei peste 400 de elevi din București, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea au învățat să programeze pe baza tutorialului “Minecraft”, în timpul orelor sau laboratoarelor de informatică. Aceștia au beneficiat de sprijinul profesorilor și angajaților Microsoft pentru realizarea celor 14 sarcini care includ concepte din renumitul joc video, de dificultate medie, pentru a-și dezvolta gândirea algoritmică. Tutorialul “Minecraft” Hour of Code a fost realizat chiar de către designerii jocului original, pentru a sprijini tinerii din întreaga lume să învețe bazele programării.

Dintre elevii care au participat la evenimentele Hour of Code, organizate de Microsoft și Asociația TechSoup, aproximativ 100 de tineri din Colegiul Național Matei Basarab București și Colegiul Național Ion Creangă București au învățat să programeze și să își dezvolte competențele digitale, chiar la sediul Microsoft România, alături de specialiștii companiei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Peste 400 de liceeni din România au participat la seminariile din cadrul Hour of Code”

  1. Pingback: Peste 400 de liceeni din România au participat la seminariile din cadrul Hour of Code | Ziarul Profit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)