Medalion Gheorghe Vlase – singurul maestru emerit al oinei în viață

Recent, la Stadionul Arcul de Triumf din București, a avut loc Cupa Regelui la oină, prima competiție oficială a sezonului. Printre cei care nu s-au dezlipit de spectacolul sportului nostru național s-a numărat și Gheorghe Vlase, singurul maestru emerit din oina românească, aflat în viață.

13152818_1083623995028366_906754779_nGheorghe Vlase este, fără a exagera, un monument al oinei. Originar din comuna buzoiană Râmnicelu, a debutat aici ca jucător încă de pe băncile școlii. A fost remarcat pentru calitățile sale fizice și tehnice de către marea echipă Combinatul Poligrafic București, la care a ajuns în 1966. S-a transferat la Dinamo, pe perioada stagiului militar, după care a revenit la CPB, odată cu lăsarea la vatră.

Au fost anii de glorie au lui Gheorghe Vlase, cel care a jucat aproape pe toate posturile într-o echipă, dar a avut randament maxim în poziția de unde a țintit cel mai bine, cea de mărginaș 3 pe culoarul de întoarcere. Cu CPB a câștigat de 4 ori eventul, motiv pentru care a îndeplinit norma și i s-a acordat titlul de maestru al sportului.

S-a transferat înapoi la Dinamo, cu care a mai obținut, ca jucător, alte cinci duble, campionat și Cupa României, așa că a devenit maestru emerit al sportului.

Se bucură, într-un fel, de faptul că se află într-o companie selectă a maeștrilor emeriți ai oinei. Predecesorii săi sunt uriași și ei în istoria sportului nostru național: Alexandru Rafailescu, Ioan Popescu-Buftea și Ilie Dacău. Niciunul din cei menționați nu mai este în viață, din păcate.

Gheorghe Vlase a continuat ca antrenor la Dinamo, iar apoi la Straja, până în 1997, când s-a pensionat. Dragostea de oină nu l-a putut ține departe de teren, așa că a luat-o de la capăt, cu Energia Râmnicelu.

Marea sa bucurie este că în 2008 a reușit o dublă fantastică, echipa din satul său natal fiind dublă campioană națională la juniori I și juniori II, numai cu copii din Râmnicelu, formați de la zero de Gheorghe Vlase. Apoi, ca director tehnic al Energiei, anul trecut s-a obținut succesul în Cupa Satelor, la Săvârșin.

”Nu mai este baza de selecție de odinioară, dar eu rămân același nebun al oinei. Sportul național mi-a oferit satisfacții imense, o carieră sportivă și profesională, m-a ordonat și  m-a făcut om respectat. Cum aș putea vreo zi din viață să nu mă gândesc la oină”, se întreabă retoric Gheorghe Vlase.

Jucătorii și conducătorii de la Energia i-au făcut un frumos cadou pe 7 mai, când exact în ziua în care a împlinit 67 de ani, au cucerit medaliile de bronz la Cupa Regelui. Gheorghe Vlase (foto stânga) a coborât și pe teren, fiind servant pentru cei care au dorit să exerseze loviturile de baston, ori îndrumător pentru toți cei care s-au gândit să îl întrebe ceva legat de oină.

”Abia aștept un spectacol oinistic la Râmnicelu, la care vă invit cu drag, pe toți, în perioada 26-29 mai. Vom găzdui turul campionatului național de seniori, dar și competiția memorială în onoarea celui care mi-a fost primul antrenor, Manolache Bălan. Consider că prin implicarea mea în oină, cu toată dragostea și deschiderea, îi cinstesc memoria și îi mulțumesc pentru tot ce m-a învățat”.

Gheorghe Vlase este un om simplu, de la țară, fără aere de vedete în căutarea publicității gratuite. Este modelul ”ascuns” de ochii presei, dar de care societatea românească are din ce în ce mai multă nevoie.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Medalion Gheorghe Vlase – singurul maestru emerit al oinei în viață”

  1. VA SALUTA CAMPIONII DIN FRASIN – SUCEAVA LA OINA DIN ANII 1985 – 1986 CONDUSA DE MAESTRUL MUNTEANU, LA MULTI ANI MAESTRE !!

    1. Munteanu este un om simplu, de la țară, fără aere de vedete în căutarea publicității gratuite. Este modelul ”ascuns” de ochii presei, dar de care societatea românească are din ce în ce mai multă nevoie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.