Ivan Patzaichin susține reintegrarea socială a deținuților

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am dat de proiectul „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților”, care și-a propus să ofere deținuților o șansă să se reintegreze în societate, odată eliberați, firește.

Pe scurt, se oferă deținuților, în special celor cu un nivel de școlarizare scăzut și etnie romă, cursuri de calificare în meseria de lucrător în eco-construcţii şi dulgher. Partea practică a acestor cursuri constă în realizarea unor construcții ecologice care vor găzdui ateliere în care și alte persoane private de libertate vor putea învăța meserii de nișă, care să le ofere un avantaj competitiv pe piaţa muncii: agricultură eco, împletituri de papură/răchită și olărit.

Pe data de 5 aprilie, unul dintre obiectivele proiectului (despre care puteți afla și mai multe detalii aici) a fost plantarea de pomi fructiferi și salcâmi la secția exterioară Tătaru a Penitenciarului Tulcea, în Delta Dunării.

La eveniment a fost prezent și Ivan Patzaichin, care a declarat că “Fiecare merită o nouă șansă. Așa cum natura o ia de la început primăvara, așa cum într-un pom de-abia plantat se găsesc promisiunile umbrei și ale roadelor din anotimpurile care urmează, sper ca această nouă șansă să fie dusă până la capăt de cei cărora li se oferă.”

*Proiectul „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților” este derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, împreună cu Kriminalomsorgen-Region Sør (Serviciile Penitenciare din Regiunea de Sud, Norvegia), Penitenciarul Tulcea şi consorţiul format din Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23  şi Asociaţia Romano ButiQ, și finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014.  De la începutul proiectului, în 2014, până în prezent, au absolvit cursurile 78 de deținuți, iar până la finalizarea sa, în toamna acestui an, numărul total de absolvenți va fi de peste 115.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ivan Patzaichin susține reintegrarea socială a deținuților”

  1. Pingback: Recomand RowmaniaFEST celor care nu și-au făcut program pe final de august - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)