Ivan Patzaichin susține reintegrarea socială a deținuților

Am dat de proiectul „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților”, care și-a propus să ofere deținuților o șansă să se reintegreze în societate, odată eliberați, firește.

Pe scurt, se oferă deținuților, în special celor cu un nivel de școlarizare scăzut și etnie romă, cursuri de calificare în meseria de lucrător în eco-construcţii şi dulgher. Partea practică a acestor cursuri constă în realizarea unor construcții ecologice care vor găzdui ateliere în care și alte persoane private de libertate vor putea învăța meserii de nișă, care să le ofere un avantaj competitiv pe piaţa muncii: agricultură eco, împletituri de papură/răchită și olărit.

Pe data de 5 aprilie, unul dintre obiectivele proiectului (despre care puteți afla și mai multe detalii aici) a fost plantarea de pomi fructiferi și salcâmi la secția exterioară Tătaru a Penitenciarului Tulcea, în Delta Dunării.

La eveniment a fost prezent și Ivan Patzaichin, care a declarat că “Fiecare merită o nouă șansă. Așa cum natura o ia de la început primăvara, așa cum într-un pom de-abia plantat se găsesc promisiunile umbrei și ale roadelor din anotimpurile care urmează, sper ca această nouă șansă să fie dusă până la capăt de cei cărora li se oferă.”

*Proiectul „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților” este derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, împreună cu Kriminalomsorgen-Region Sør (Serviciile Penitenciare din Regiunea de Sud, Norvegia), Penitenciarul Tulcea şi consorţiul format din Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23  şi Asociaţia Romano ButiQ, și finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014.  De la începutul proiectului, în 2014, până în prezent, au absolvit cursurile 78 de deținuți, iar până la finalizarea sa, în toamna acestui an, numărul total de absolvenți va fi de peste 115.

Un comentariu la “Ivan Patzaichin susține reintegrarea socială a deținuților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: