Cum vă sună ringtonuri cu cântece ale păsărilor din Delta Dunării? :)

Îmi place de foioioi ce fac stimabilii din Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23”. Este o bucurie să vezi cu câtă încăpățânare frumoasă lansează noi și noi inițiative și proiecte, toate cu scopul declarat, asumat și, după umila mea părere, de lăudat de a face în așa fel încât să fie mai bine pentru comunitățile din Delta Dunării. Că nu știu cum să o zic mai românește de atât…

Uitați-vă, spre exemplul, cât de tare este faza asta cu ringtonuri cu cântece ale păsărilor din Delta Dunării, ca parte a foarte interesantului proiect numit Ghidul de mândrie locală pentru elevii din Delta Dunării.

Ghid de mandrie localaGhidul este o colecție de informații, jocuri educaționale și aplicații, ce își propune să îi facă pe elevi conștienți cu privire la valoarea și particularitățile locului lor de baștină. Acesta prezintă, printr-o abordare interactivă și un limbaj lesne de înțeles, noțiuni de biodiversitate, turism responsabil, valori eco și tradiții culturale locale, cu accent pe cele 3 comunități: Crișan, Caraorman și Mila 23.

Cele 3 localități se pot constitui, în mod natural, într-o destinație de ecoturism cu marcă proprie, Delta Vie, ce poate deveni un real exemplu practic de dezvoltare durabilă adecvată Deltei.

Odată cu Ghidul, au fost pregătite, pentru download, 7 sonerii de telefon ale păsărilor din Deltă, în selecția cărora au fost implicați și elevii prezenți la eveniment: Nagâțul (Vanellus vanellus), Mierla (Turdus merula), Pupăza (Upupa epops), Lăcarul mare (Acrocephalus arundinaceus), Rândunica (Hirundo rustica), Grangurul (Oriolus Oriolus) și Boicușul (Remiz pendulinus).

“Când eram eu copil, Delta Dunării era oarecum diferită de cea de astăzi, parcă mai naturală și mai aproape de suflet. Iar oamenii care o locuiau erau mult mai atenți la rostul naturii și al lumii. Aveau sentimentul că Delta e a lor și că are nevoie de grija lor, la fel cum și Delta se îngrijea de ei. Și pe atunci se pescuia, și cu setca, și cu prostovolul, și cu năvodul, însă se aplicau reguli nescrise, de protejare a resurselor și de respectare a tradiției, pe care cine nu le respecta avea de-a face cu întreaga comunitate.

Astăzi, când există o preocupare constantă pentru reîntoarcerea la natură și la o viață armonioasă, cred că e momentul potrivit să reînvățăm această știință sacră a echilibrului între om și mediu, și să-i îndemnăm pe copii să se bucure de bogăția naturală a Deltei și extraordinara moștenire culturală a acestui loc binecuvântat.” a spus Ivan Patzaichin.

Pachetul educațional, format din Ghidul de mândrie locală și cele 7 sonerii de telefon, este disponibil pentru descărcare aici și poate fi utilizat nu doar de către profesori, ci și de operatori de turism, autorități locale, asociații de pescari sau de birdwatching, biblioteci, muzee și centre de documentare, precum și de toți pasionații de Delta Dunării.

Proiectul Crișan + Caraorman + Mila 23: Ecoturism pentru viitor este finanțat cu suma de 142.909,02 Euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, și deși este localizat în principal în triunghiul Crișan – Caraorman – Mila 23, activitățile pe care le propune pot reprezenta soluții de dezvoltare durabilă pentru întreaga Deltă.

Proiectul este realizat de Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR), și se bucură de sprijinul unor parteneri strategici relevanți: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Primăria Crișan, Asociația de Ecoturism din România, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.