Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Am trei abonamente pentru voi la Festivalul One World România

Later edit: Am decis câștigătorii celor trei abonamente. A fost groaznic de greu să aleg, pentru că aș vrea să văd cam toate documentarele pe care le-ați propus… Dar pentru că trebuie să existe niște câștigători…. aceștia sunt Mircea Barbu, Petcu Nicoleta și Mihnea Urs. Felicitări câștigătorilor și mulțumiri tuturor participanților :)

———————————-

Despre Festivalul One World România am mai scris acilea la mie pe blog. Pentru că am fost și suntem aproape de această ispravă de niște ani buni. Inițial așa, fiecare cu blogul lui, cum ar veni, după care ne-am lipit de ispravă cu gașca Kooperativa 2.0, așa cum se cuvine :)

Anul acesta One World România a ajuns la ediția a 9-a și are loc între 21-27 martie, în București. Și a crescut atât de frumos și a stârnit atât de mare interes în rândul realizatorilor de documentare (căci este un festival de filme documentare) încât – țineți-vă bine! – anul acesta au primit nu mai puțin de 1.111 de filme spre revizuire, de patru ori mai mult decât la orice altă ediție. Mi se pare uluitor! Și se cuvine un sincer bravo organizatorilor.

Îmi plac foarte mult secțiunile Festivalului. Căci, nu-i așa, cum ar putea să nu îmi placă o secțiune numită ”Valiza cu refugiați”. Sau cea care se numește ”Drepturi și strâmbe”. Sau ”Ochiul vânăt al dragostei noastre”. Chiar faine căprăriile de anul acesta :))

Bun, să ne apucăm să vă dau cele 3 abonamente, pe care am fost mandat de organizatori să vi le dau vouă, celor care îmi faceți onoarea să îmi citiți acest prea-frumos blog. Cu mențiunea că un abonament vă asigură intrarea la 5 filme din Festival, la alegere.

Ca să intrați în concursul pentru aceste abonamente, trebuie să răspundeți în comentarii mai jos la întrebarea:

[Tweet “Dacă ați putea să faceți un film documentar, ce subiect ați alege?”]

Ziceam că nu se pune problema de buget, aveți oricât la dispoziție, așa că vreau să vă aud ideile, fără să vă stresați de partea cu banii :))

O să aleg cei trei câștigători la modul subiectiv, adică trei dintre propunerile de filme documentare la care eu m-aș uita cu mare, mare interes. Aștept comentariile voastre până pe 16 martie, ora 23.59.

Succces!

PS Dacă sunteți bloggeri, punem la bătaie și statutul de blogger oficial la Festival!

one-world-romania

16 comentarii la “Am trei abonamente pentru voi la Festivalul One World România

 1. Teodor Voicila Reply

  Daca as face un film documentar as alege sa il fac despre conditia precara a femeii in societatea romaneasca, conditie aleasa sau asumata.

 2. Andreea Enea Reply

  Tocmai ma gandeam la discriminarea barbatilor, avand in vedere cate eforturi se fac pentru a eradica sexismul si cat de contestat e feminismul. Bine, feminismul nu submineaza problemele barbatilor, dar ar fi faina o abordare a discriminarii cu care se confrunta si barbatii, odata cu discriminarea femeilor. Avem tendinta de-a taia raul de la tulpina, nu de la radacina. Si asta inseamna ca ne concentram pe apararea femeilor, dar nu si pe presiunea la care sunt supusi si barbatii. Discriminarea afecteaza ambele sexe :)

 3. Mircea Barbu Reply

  As face un documentar despre copiii refugiatilor care au venit in ultimii 26 de ani in Romania. Cine sunt, ce ganduri au despre Romania si cum isi percep identitatea adoptata.

 4. Straistaru Eugen Reply

  Un documentar despre segregarea religioasa din Bosnia. Am fost anul trecut si am fost SOCAT de cum sunt tratati cei care cred in islam si catolicii. Exemplu aici: https://goo.gl/Gy13bS Jumatate din acel liceu este catolic (partea ingrijita, si are gard de protectie) iar jumatatea cealalta este de bosniaci musulmani. Ei invata la ore diverite ca sa nu se intalneasca unii cu altii.
  Apoi as mai prezenta in documentar si conflictul dintre bosniaci, si croati, care are si acesta baze religioase printre altele

 5. Lili Manea Reply

  Aș face un documentar despre copiii care abandonează școala, în special cei de la țară: de ce o fac?, cum e viața lor după aceea?, ce zic cei de la Minister despre situația asta (cum ridică din umeri).

 6. andra Reply

  ahhh ce as scrie si de ideea de documentar, dar deja am participat ca blogger :)

  • Cristian China-Birta Reply

   Eu zic să îți pui ouăle în mai multe coșuri, cum ar veni. Tradus: să dispersezi riscurile, minimalizându-le :))

 7. Ina Reply

  As face un documentar ceva mai complex despre necesitatea vaccinarilor: opinia medicilor, a parintilor contra vaccinarii si apoi o explicare clara a bolilor cu care acum nu ne mai confruntam si cum ar fi fost daca acestea nu erau eradicate.

 8. Copacul Ingrijit Reply

  Documentarul pe care mi-ar placea il fac ar fi despre micile initiative de a trai in afara orasului cat mai autosustenabil cu putinta, la noi in Romania. Despre oameni care s-au nascut in orase mari, dar aleg din diferite motive sa se intoarca in mediul rural, despre comunitati care cresc si esenta care le uneste. :)

 9. vlad Reply

  Un film documentar despre viata, despre realitate si cautarea fericii, interioare. Sa pun in imagini sentimentele noastre, a fiecaruia.

 10. Mona Reply

  Locuri frumoase de vizitat in Romania, cu traditii, obiceiuri, istorie plus detalii cum se pot vizita sau, de ce nu, promova.

 11. Madalina Iancu Reply

  As face un documentar despre reactiile oamenilor care participa la evenimente de tip contact vizual, cum se simt dupa, ce impact are asupra lor. Deja am material pentru prima parte; cu filmare din drona, poze si toate cele. Caci am organizat deja o astfel de intalnire iar reactiile oamenilor m-au lasat masca si au facut sa-mi iasa din cap instant toate iluziile in care traiam vizavi de tanara genratie. Am in pregatire al doilea eveniment dea cest gen care se va intampla luna asta. Cred ca ar fi bun un documentar pe episoade.

 12. Petcu Nicoleta Reply

  As face un documentar despre copii cu boli grave, care ajung sa fie internati in spitale pentru perioade lungi de timp… in special despre cei care scapa si dezvolta un comportament deviant, deoarece in spital sunt inconjurati de multa atentie si cadouri pentru a compensa nefericirea pe care o traiesc, iar la iesirea din spital au aceleasi asteptari, dar nemaifiind centru atentiei. Aceste urmari ale internarii ii impiedica pe copii sa se reintegreze la scoala si in viata normala. Ce este de facut? Ce organisme ii ajuta pe acesti copii? Cum se remediaza situatia? … alaturi de un studiu de caz, desfasurat pe mai multi ani :)

 13. Mihnea Urs Reply

  Trebuie făcut un documentar în engleză, la nivel NG, despre limba vechilor daci, despre adevăratele origini ale limbii latine, despre misterul faptului că limba română are zeci de cuvinte în comun cu sumeriana dar şi cu sanskrita. Mai mult, aş aborda subiectul tăbliţelor de la Tărtăria din cultura neolitică Vinca şi altele similare care ne arată că scrisul exista în acest spaţiu undeva la 6000 Îen adică înaintea Sumerului. Semnele de pe tăbliţele de la noi se regăsesc apoi în civilizaţiile Sumeriene şi Akkadiene. Pe scurt un documentar cară să trateze civilizaţia neolitică din spaţiul central european şi care să pună problema dacă nu cumva istoria pe care am învăţat-o în şcoli e greşită.

 14. Bogdana Reply

  Mamă, mamă, ce idei faine, io m-aș uita la cel puțin jumătate din documentarele propuse. Însă subiectul meu ar fi cum e o zi din viața unui boschetar strângător de pet-uri. Bine, tema ar fi mai largă, anume o analiză a modului în care se reciclează în România, ce mecanisme și instrumente pun la dispoziție autoritățile, cât interes există din partea populației pentru a recicla, cât de mare e fenomenul boschetarilor strângători de pet-uri, ce câștiguri au, cum sunt priviți de societate – toate astea urmărind o zi din viața lui X.

  Eu cred că, în București cel puțin, există o rețea vastă de persoane aflate în dificultate, care însă fac un serviciu întregului oraș, ba chiar întregii țări (UE ne tot zice că stăm prost cu procentul de reciclare). Și poate ar fi o idee ca toate aceste persoane să fie integrate într-un sistem fucțional de reciclare, să fie o rotiță dintr-un mecanism care să dea rezultate mai bune decât cele actuale. Dar asta e o altă felie de pește, doc-ul s-ar limita să prezinte lucrurile cum sunt acum.

 15. Anca I Reply

  As face un documentar despre fostele zone minere, ex- Valea Jiului, despre perspectivele pe care le au copiii, tinerii de acolo:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.