Cât de faină-i asta cu „Civil Society Pitch” la One World Romania! 7000 de euro sunt în joc

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Festivalul de Film Documentar One World Romania se apropie cu pași repezi (din fericire) și numai ce-am aflat că anul acesta, în premieră, lansează provocarea „Civil Society Pitch”. Este vorba despre un atelier prin care se vor cupla echipe mixte de profesioniști din lumea filmului și societatea civilă cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale.

Regizorii, producătorii sau artiștii vizuali caută mereu subiecte interesante, unice pentru filmele și proiectele lor, iar activiștii pentru drepturile omului sunt în căutare de metode noi și creative de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor din domeniul în care activează. O modalitate foarte bună de a semnala și a aduce în atenția publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor în filme documentare. Organizațiile neguvernamentale nu dețin însă mijloacele și expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineaștii ajung cu greu la subiectele cu impact social.

One World Romania vine în întâmpinarea acestor nevoi și îi va ajuta pe toți să își găsească perechea perfectă. Tutorii atelierului sunt Ioana Avădani, directorul Centrului de Jurnalism Independent și Alexander Nanau, regizor și producător de film documentar, cărora li se va alătura Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia. Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare.

Așadar, dacă vreți să vă înscrieți, înarmați-vă cu idei și impresionați juriul aici (dar nu mai târziu de 22 februarie 2016). Atelierul se va desfășura între 26 și 27 martie, în ultimele două zile ale festivalului. Cele mai bune proiecte vor intra în competiția Future Docs din vara acestui an și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro.

Repet, cât de faină-i asta! Mult succes! :)

unnamed

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)