Prea mici să schimbăm lucrurile? Cine zice?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dalai Lama spunea, foarte frumos, că dacă te consideri prea mic să faci diferența, încearcă să adormi cu un țânțar. Și la diferența (schimbarea) pe care au făcut-o și o fac niște micuți oameni mari (ajutați, bineînțeles de niște oameni mari mari -dacă îmi permiteți exprimarea) m-am gândit când am aflat rezultatele Campaniei Jucăriilor de Pluș, despre care am mai scris, aici pe blog și eu și Chinezu:

Campania Jucăriilor de Pluș de anul acesta a demonstrat puterea copiilor de a ajuta alți copii. Cei mai vulnerabili oameni din lume, copiii din zone defavorizate, vor primi o șansă la educație datorită unor prichindei talentați care  și-au pus creativitatea în joc. Zece personaje colorate au fost transformate în jucării de pluș în cadrul unei competiții de desen organizate în toate magazinele IKEA din lume. Albert, un băiețel din România, s-a aflat printre cei zece câștigători și a avut ocazia să ajute milioane de copii. Pentru fiecare liliac de pluș desenat de el, dar și pentru celelalte jucării cumpărate, IKEA Foundation a donat un euro către Salvați Copiii și UNICEF.

În perioada 1 noiembrie – 26 decembrie 2015, vizitatorii magazinului IKEA din București au cumpărat 48.371 de jucării de pluș și cărți de povești, situând magazinul IKEA din România pe locul al 29-lea între toate cele peste 300 de magazine IKEA din lume participante la această campanie globală. Pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate pe durata Campaniei Jucăriilor de Pluș, IKEA Foundation va dona câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de Salvați Copiii și UNICEF.

Din 2003, Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație a contribuit la donarea a 88 de milioane de euro către Salvați Copiii și UNICEF, crescând gradul de prezență la școală în rândul celor mai marginalizați și vulnerabili copii. Fondurile au fost investite și în pregătirea profesorilor, manuale și îmbunătățirea sistemelor de protecție a copiilor în școli și comunități.

Acum, peste 12 milioane de copii din 46 de țări au parte de școli mai bune, profesori și manuale datorită parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Salvați Copiii și UNICEF.

Cu susținerea IKEA Foundation, Salvați Copiii a lucrat în 17 țări din Asia și Europa pentru a oferi oportunități de educație pentru copiii care au renunțat la școală, a  îmbunătățit mediul de învățare și a instruit profesorii să folosească metode centrate pe copii, non-violente și inclusive.

În România, două dintre cele mai vulnerabile grupuri sunt copiii de etnie Roma și copiii cu probleme de sănătate mintală. Salvați Copiii lucrează la proiecte de dezvoltare a abilităților parentale, servicii de consiliere și îmbunătăţire a competenţelor de evaluare şi intervenţie pentru profesori. 9.200 de familii sunt acum pregătite să aibă grijă de nevoile emoționale și de dezvoltare ale copiilor și 653 de copii preșcolari de etnie Roma au participat la grădinițe estivale.

După încheierea Campaniei Jucăriilor pentru Educație, IKEA Foundation își va continua angajamentul pentru Salvați Copiii și UNICEF prin granturi continue în Europa de Est, Africa sub Sahariană și Asia pentru proiecte de educație, îngrijirea și dezvoltarea preșcolarilor, protecția copilului, adolescenți și ajutor umanitar.

Așadar, prea mici să facem diferența? Cine zice?

f1ded7ad-2ac0-4756-b3a6-e71429bf01d3

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)