BMW România tocmai ce și-a tras cea mai tare reclamă ever: filmul documentar despre Marin Dumitrescu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am ales cuvântul ”reclamă” din titlu ca să, vorba congolezului care bea o bere la birtul din Poplaca, prove a point. Pentru că, de fiecare dată când un brand face ceva memorabil (iar ce a făcut BMW Group România de data asta este cu adevărat memorabil), se găsesc unii să spună ”aaaaa, mișto, dar asta este reclamă”. De parcă faptul că o chestie faină este asociată sau făcută de un brand știrbește cumva frumusețea și valoarea informațională, dacă vreți, a respectivei chestiuni. Io așa ceva nu pot pricepe. Mă rog, call me chinezu.

Așa că puteți să îi spuneți cum vreți. Reclamă. Promovare. Ieșit în față. Cum vreți voi. Dar, totuși, să apreciați astfel de inițiative. Chiar dacă nu o faceți public. Dar, așa, măcar când sunteți voi cu voi să vă ziceți în barbă ”da, bine, bine de tot”.

P90171819-marin-dumistrescu-after-wining-sinaia-hill-climb-race-with-his-bmw-328-01-2015-600pxCe a făcut BMW Group România de m-a entuziasmat atât de tare? A sprijinit (așa este formularea de pe genericul de final, ”cu sprijinul”) realizarea unui documentar de suflet despre Marin Dumitrescu, o legendă vie (are 97 de ani și este de o vivacitate teribilă) a automobilismului sportiv românesc. Documentarul se numește ”Cursa vieții mele” și este realizat de Eduard Baban și Cătălin Oprea (pe care îi salut călduros cu această ocazie și cărora le mulțumesc din suflet pentru această excelentă experiență).

O să puteți vedea documentarul pe marile ecrane, începând din februarie, la Grand Cinema Entertainment din Băneasa Shopping City (a căror implicare merită de asemenea salutată). Biletele au fost puse deja în vânzare, eu vă recomand călduros să mergeți să vedeți documentarul. Măcar ca un gest de prețuire pentru un român formidabil precum Marin Dumitrescu, unul dintre acei români care, asemenea regretatului Ion Panțuru, au stat mult prea mult în umbra unei Românii interesate de cu totul altceva decât de propria sa istorie frumoasă.

Mi-a rămas în minte finalul filmului. Cu Marin Dumitrescu la muzeul BMW (apropo de sprijinul pe care BMW Group România l-a oferit filmului), unde a văzut modelul BMW-ului cu care a concurat înainte de perioada comunistă. Un moment emoționat din toate punctele de vedere, pe care hâtrul Marin Dumitrescu, la 97 de ani, l-a rezolvat așa: ”Parcă eram mai înalt pe vremuri, că ajungeam mai ușor la pedale” :)

Despre „Cursa vieţii mele”

Rememorată în stilul caracteristic plin de umor, subtilitate şi momente încărcate puternic emoţional, „Cursa vieţii mele” este povestea lui Marin Dumitrescu şi a unei vieţi dedicate în totalitate sportului cu motor pe un parcurs de peste jumătate de secol. De la primele curse unde a participat ca spectator în Bucureştiul interbelic, la primele participări în competiţii de motorsport, automobile pregătite special, curse câştigate cu emoţie, până la Campionatul Naţional de Raliuri, „Cursa vieţii mele” este o călătorie în timp în frumoasa lume a sportului cu motor, un drum care a intersectat, influenţat şi creat destine de campioni şi, nu în ultimul rând, de oameni.

Eduard Baban, producător: „Sunt bucuros că alături de Cătălin am reuşit să realizăm în România un film documentar dedicat fenomenului motorsport, care aduce în prim plan povestea unei vieţi fascinante.”

Cătălin Oprea, producător: „Au fost 5 ani frumoşi, în care am învăţat ce înseamnă să faci un documentar, în care am întâlnit oameni frumoşi cu poveşti la fel de frumoase. Mă bucur că am reuşit să aducem – împreună cu Eduard şi cu sprijinul câtorva prieteni, pe marile ecrane, un crâmpei din epopeea unei vieţi dedicate motorsportului. Avem nevoie să ne amintim cum a pornit motorsportul în România.”

Documentarul ”Cursa vieții mele” vine la pachet, cum ar veni, sub titulatura „Grand Racing Legends”, cu un alt documentar excelent, ”NO LIMITS”, despre incredibilul pilot Alessandro Zanardi, cel care a scris istorie prin participarea la cursa de 24h de ore de la Spa din 2015, prima participare într-o cursă de 24h a unui pilot cu handicap sever într-o echipă la cel mai înalt nivel, alături de alţi doi piloţi fără handicap.

Mergeți să vedeți aceste documentare. Ca să plecați de acolo energizați. Și mai optimiști. Vă garantez că asta o să se întâmple :)

Bravo, BMW Group România! Bravo, Alex Șeremet! Ați făcut ceva memorabil în ceea ce mă privește. Tot respectul.

PS Puteam să mă arăt cunoscător sau ceva și să zic despre anumite carențe de sunet și, pe alocuri, de imagine ale documentarului. Dar mi se rupe de astfel de chestiuni. Căci sufletul documentarului este prea mare pentru astfel de chițibușăreli de pe margine.

Afis-Cursa-Vietii-Mele-feb2016-636x900

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “BMW România tocmai ce și-a tras cea mai tare reclamă ever: filmul documentar despre Marin Dumitrescu”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)