Idei de cadouri pentru cei din mica familie un pic mai mare. Adică pentru prieteni :)

Ia faceți un mic test. Așa, pentru voi. Luați un pix și scrieți pe o foaie de hârtie (una mică, o să vedeți de ce…) cam care sunt prietenii voștri. Vorbesc despre cei adevărați, pentru care – ca să bag un șablon, dar care mie îmi place, ce vreți – ați sări în foc și știți că și ei ar sări pentru voi. Gândiți-vă bine când alegeți ce scrieți pe acea mică foaie de hârtie. Doar prietenii adevărați.

ceas buzunar cadou ilux.ro
Ceas de buzunar Dalvey – iLUX.ro

E greu, știu. Căci viața, în vajnica ei curgere vitezomană, ne-a cam diluat granițele asta dintre prieteni adevărați și amici de context, conjunctură și circumstanță. Dar, totuși, încercați.

O să vedeți că, dacă sunteți așa cum sunt eu, lista este una foarte scurtă. Știu, mi s-a mai spus, sunt foarte pretențios când vine vorba despre prieteni. Trebuie să treacă multă vreme și să trecem prin multe împreună ca să las pe cineva să intre în ceea ce eu numesc – nu știu dacă inspirat sau nu… – mica familie un pic mai mare. În care doar prietenii adevărați intră. 

Am foarte puțini prieteni adevărați. Un paradox, ați putea spune, pentru un blogger bătrân și pe alocuri simpatic, pentru care a ieși la bere, a cunoaște mulți oameni, a se arunca mereu și mereu în noi provocări reprezintă direcții de forță. Dar tocmai de aceea, tocmai pentru că am făcut acest antrenament social, dacă vreți, am toate ”tool”-urile de care am nevoie ca să știu să identific prietenii adevărați.

Mă bucur enorm că, deși puțini, îi am alături de mine. Nici măcar nu contează că nu mă văd cu unii luni de zile (da, știu, un alt aparent paradox…). Faptul că știu că sunt prietenii mei și eu prietenul lor este de ajuns. Și, de fiecare dată când ne vedem, ne bucurăm teribil că există unii în viața celorlalți. Pentru mine asta este prietenia adevărată :)

Numai că, vedeți voi, există și niște micuțele problemuțe la faza asta cu prietenia adevărată. Nu masive, micuțele, cum ziceam. Care problemuțe se ivesc tocmai în momentele alea pe care le găsim de pretext să ne vedem mai des decât am fi făcut-o în mod normal: aniversările :)) Cu varianta de sezon, cum ar veni, adică Sărbătorile de Crăciun și de Paști.

p-6354
Geanta Deniz din piele naturala, Anuschka – iLUX.ro

Să nu îmi ziceți că nu aveți și voi mari semne de întrebare când vine vremea să cumpărați cadouri pentru prietenii voștri, căci nu vă cred. Nu vă cred și pace! Cumva, acești prieteni, când vine vorba despre cadouri, sunt într-un fel de no man’s land între ”tranșeea” familie și ”tranșeea” amici. Pentru cei din familie, lucrurile sunt mai simple, îi știi, lovești la fix. Pentru cei din zona de amiciție iar e simplu, adică iei și tu ceva acolo, să se pupe cât de cât cu ce știi despre respectiva sau respectivul. Dar pentru prieteni…

De ceve vreme, pentru prieteni, au am ales soluția pe care o aplic atunci când mă gândesc la… bere. Da, la bere :)) Adică merg pe principiul ”și ce dacă am o bere, mai merge una lejer!”. Adică, tradus pe partea de cadouri, dacă știu că prietenul meu are ca hobby colecția de halbe, nu contează că mai are 2345 acasă. Când îi mai fac una cadou se bucură la fel de tare ca în cazul celor 2344 dinainte :D

Așa, ca să vorbesc aplicat și pentru că cei de la iLUX.ro m-au provocat să identific niște cadouri de pe siteul lor pentru bunii mei prieteni, ia vedeți mai jos cum le-am potrivit pentru unii dintre ei. Nu o să dau nume, desigur. Deși, evident, ei o să se recunoască din descriere :))

Unul dintre ei colecționează ceasuri. Are vreo 80. Nu am nici cea mai mică idee cât de valoroasă este această colecție. El zice că foarte. Nu mă bag :)) Credeți că nu s-ar bucura al meu dacă i-aș face cadou o cutie de ceasuri? Contează că mai are încă nuș câte? Deloc, parol! Sau, la o adică, așa ca o completare la colecția lui, un ceas de buzunar nu ar strica, zic…

bar_glob_pamantesc_de_birou_meridian_lemn_2Altul călătorește mult. Foarte mult. Și, din fiecare călătorie, are obiceiul să aducă câte o sticlă de băutură autohtonă. Și s-au cam strâns niște butelcuțe :D Cum ar fi să îi ofer, așa, simbolic, mă înțelegeți un glob pământesc sub formă de bar? Este să ne-am distrat degustând din ”meridianele” pe care le-a adus el din peregrinări? :D

Pentru o prietenă al cărei optimism este unul de-a dreptul devastator și pentru care lumea este un loc frumos tocmai pentru că vede mai mult frumosul din ea (da, ați înțeles, cred că este ultima persoană flower power în viață :D), m-am gândit că ar merge geanta asta Anushka. Sau portofelul acesta, pe stil asemănător. Sau amândouă pentru la aniversarea unei vârste rotunde, dacă înțelegeți ce vreau să zic :))

Ah, încă ceva, dacă trebuie să luați cadou unei femei. Ceva cu care nu greșiți garantat: caseta de bijuterii. Io altceva nu mai zic, am spus tot cu asta, aviz amatorilor :))

Dacă sunteți în aceeași situație de degrabă negăsitor de cadouri pentru prieteni, ca să zic așa, mai uitați-vă pe iLux.ro. Și citiți recomandările de pe blogul brandului. Și, desigur, ați putea sta cu ochiul pe pagina de facebook, pentru că acolo mai fac și concursuri, mai dau recomandări, adică niște chestiuni utile.

Spor la cumpărat cadouri!

p-9949

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Idei de cadouri pentru cei din mica familie un pic mai mare. Adică pentru prieteni :)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.