Vânzări de 116 milioane de lei pentru Flanco în cea de-a 5-a ediție de Black Friday

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Probabil că cei mai mulți dintre voi știți că am avut o ”Oră Magică” de Black Friday la magazinul Flanco din Promenada. Cum a fost la locul faptei (cu niște poze de mare angajament :D) puteți citi aici. Mai jos vă dau comunicatul oficial, în care aflați cum a fost per total Black Friday pentru Flanco.

Flanco Retail a înregistrat vânzări de 116 milioane de lei în cea de-a 5-a ediție de Black Friday, în creștere cu 18% față de anul trecut. Traficul înregistrat în întreaga rețea de magazine și pe www.flanco.ro în weekendul 20-22 noiembrie a fost de peste 3 milioane de vizitatori.

„Am înregistrat un trafic impresionant în cele 3 zile, inclusiv în magazinele nou deschise”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail. ”În continuare, clienții Flanco își arată interesul pentru tehnologie, orientându-se mai ales spre produse performante din segmentul de telefoane și televizoare, astfel că ofertele speciale la produsele care în proporție de 95% au fost din stocul de anul acesta au permis unui număr mai mare de clienți să-și cumpere exact ceea ce își doreau.”

Opțiunea de vânzări în 15 rate fără dobândă a contribuit cu o pondere de aproximativ 20% la vânzarile din weekendul de Black Friday, confirmând strategia Flanco de asociere a ofertelor de vânzare cu cele de finanțare.

Produsele vedetă ale acestui weekend sunt produse din generația 2015.

În topul preferințelor clienților s-au aflat televizoarele, cea mai mare diagonală vândută fiind cea de 75 inch, dar și telefoanele, mașinile de spălat, produsele foto și de gaming. Printre vedetele acestei ediții se află: smartphone-urile Samsung S5 cu 2500 de bucăți vândute, iPhone 6 cu 1500 de bucăți vândute, Huawei P8 Lite cu 900 bucăți vândute și consola PS4 cu joc inclus, din care s-au vândut 400 de bucăți.

Și mașinile de spălat s-au vândut în număr mare, iar față de anul precedent, când s-a făcut trecerea de la cele de 5 kg la cele de 6 kg, în acest an cumpărătorii au optat pentru modelele de 7 și 8 kg.

“Ne-am așteptat ca pe durata celor trei zile, produsele cu cele mai mari reduceri să se epuizeze rapid, de aceea am actualizat și realimentat periodic stocurile puse la dispoziția clientului, astfel încât să avem produse cu prețuri excelente în fiecare dintre cele 3 zile. De asemenea, ne-am pregătit cu un program de lucru extins, cu peste 1200 de consilieri de vânzări în magazine și am investit masiv în platforma online, pentru a-i întâmpina cât mai bine pe cei peste 3 milioane de vizitatori din magazine și de pe flanco.ro”, spune Dragoș Sîrbu.

În premieră, în magazinul nou deschis din Mall Băneasa, Flanco a introdus la vânzare dronele, dar și bicicletele Pegas, care au stârnit interesul vizitatorilor din concept store-ul Flanco. Dronele, la care se adaugă și videoproiectoarele, au fost de asemenea de interes pentru clienți și pe flanco.ro.

Pentru livrări, compania lucrează cu cele mai mari firme de curierat din țară, astfel încât, într-o săptămână, să onoreze toate comenzile din Black Friday.

„În aceste zile, ne concentrăm pe livrarea tuturor comenzilor și la momentul actual lucrurile merg conform planului”, afirmă Dragoș Sîrbu.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)