Voi cât de multe știți despre importanța umidității aerului din locuința personală?

Eu nu știam prea multe până acum, deoarece, ca un adult sferto-responsabil ce sunt, nu m-am gândit niciodată la un astfel de aspect. După ce am citit informațiile de mai jos, însă, mi-am dat seama că ar fi trebuit să o fac:

De ce este importantă umidificarea aerului pentru copii?

Utilizarea umidificatoarelor pentru camerele copiilor este recomandată ca măsură de prevenire sau tratare a simptomelor de crup, una dintre cele mai frecvente afecţiuni respiratorii de natură virală la copii, cu incidenţă de vârf în sezoanele de toamnă şi iarnă. Simptomele crupului sunt asemanatoare cu ale răcelii şi gripei, dar se diferenţiază prin tuse, răguşeală şi dificultăţi de respiraţie. Aerul umidificat corespunzător previne apariţia viruşilor (sau le micşorează durata de viaţă) şi menţine umiditatea mucoasei nazale a copiilor, care acţionează ca o barieră de protecţie împotriva acestora.

Riscuri de îmbolnăvire minimizate prin purificarea aerului

La polul opus, umiditatea crescută a aerului poate provoca alte probleme ale sistemului respirator, fie din cauza curăţării necorespunzătoare a aparatelor convenţionale de umidificare, fie din cauza bacteriilor care se pot dezvolta în mediul umed. Mai mult decât atât, aerul interior conţine multe substanţe care generează probleme de sănătate, precum alergeni, praf, acarieni, bacterii, viruşi şi fum de țigară. Astfel, folosirea purificatoarelor de aer elimină multe dintre riscurile asociate bolilor respiratorii, alergiilor sau astmului, care se dezvoltă în mod special în primele etape de viaţă.

Ce e de făcut?

Specialiștii Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat, răspund întrebărilor prin soluții de purificare a aerului din interior combinate cu umidificatoare. Amintim astfel purificatorul Ururu, cu funcţie de umidificare integrată şi Ururu Sarara, un aparat de aer condiţionat care integrează funcţii de umidificare, dezumificare, purificare, pe lângă cele de ventilaţie şi încălzire/răcire. Acestea ajută la eliminarea prafului, acarienilor, bacteriilor sau viruşilor care pot prolifera în mediul umed.

unnamed (25)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)