Daikin ne dă sfaturi pentru întreținerea aparatelor de aer condiționat

Știați că un aparat de aer condiționat prost întreținut poate cauza simptome asemănătoare unei alergii sau unei răceli? După ce v-am arătat campania de promovare Daikin, haideți să vă împărășesc câteva dintre sfaturile Daikin de întreținere a aparatelor de aer condiționat, ca să nu avem problemele de care v-am zis:

Verificarea anuală a aparatelor de aer condiționat

Daikin recomandă ca procesul de întreținere și verificare a unităților de aer condiționat din portofoliul său să se efectueze anual, pentru a asigura o durată lungă de viață, o funcționare fără probleme și o calitate optimă a aerului furnizat. Deși folosirea unui aparat de aer condiționat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenței unui virus, un aparat de aer condiționat utilizat sau întreținut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii.

Temperatura ideală pentru interior

Pe lângă întreținerea periodică, care presupune curățirea componentelor interne ale aparatului de aer condiționat și preîntâmpină dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitată setarea aparatului de aer condiționat la temperaturi prea joase, spun specialiștii Daikin România. Conform standardelor internaționale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiționat sub 25 °C și nici la o temperatură cu peste 6 °C sub temperatura de la exterior. Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas și gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli. În zilele caniculare, se acceptă mărirea diferenței, dar nu peste 10 °C, pentru a evita efectul de șoc termic cauzat de diferențele mari de temperatură atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)