Jurnal de Theaterstock: „Trebuie să fii puțin nebun să fii actor”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ziua 14. Ionuț Iova, actor al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara mi-a zis asta, în timp ce îmi povestea despre actorie: „E o meserie frumoasă, diferită, dar trebuie să fii puțin nebun să o faci, că dacă nu ești, nu prea ai cum să o faci bine”.

11899888_1161879560505319_1652392528936885334_nÎn a 14-a zi de spectacole, așadar, am realizat brusc că sunt înconjurată numai de nebuni…în sensul frumos al termenului, bineînțeles.

Tot despre nebunie a fost și spectacolul „Maria de Buenos Aires”, desfășurat la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, jucat de actorii Teatrului Național Timișoara ( Sânziana Tarţa, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu şi Ionuț Iova), și unul dintre cele mai așteptate din cadrul Theaterstock. Și mă refer aici la nebunia de a oferi publicului ceva ieșit din comun: un decor boem de cafenea, unde nu mai erai spectator, ci personaj secundar al piesei, căci actorii te invitau discret la dans și – preț de câteva clipe – respirai îmbrățișat povestea lor. „Maria de Buenos Aires” a adus oamenii mai aproape în felul acesta, căci îmbrățișările au creat alte îmbrățișări între spectatori, iar scurtele momente de dans cu actorii, au creat alte momente de dans între oameni. O împletire iscusită a sensibilității, eroticului și iubirii cu muzică, dans și spectacol. Toate au creat magie, iar eu nu mai pot decât să adaug că sunt bucuroasă că am făcut parte din ea. Subscriu la declarația dată astăzi de Anca Sigartău, în conferința de presă dedicată festivalului :„O minune de spectacol, Maria de Buenos Aires”.

Un alt tip de nebunie și minune a fost pentru mine și comedia „Leonce și Lena”, a Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Ca să înțelegeți mai bine, imaginați-vă cum s-a transformat starea de sensibilitate și reverie – de care m-a încărcat piesa „Maria de Buenos Aires” – atunci când am ajuns în centrul orașului și am dat cu ochii de două rulote, înconjurate de oameni  îmbrăcați în haine colorate țipător , cântând de mama focului „Sunt o muscă pe perete”. Să vă ajut puțin:

Comic și extrem de inteligent spectacolul din Oradea, pe versuri de Ada Milea; cu Richard Balint, Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Andreea Gabor, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Simona Codreanu, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, Radu Tudor și George Dometi.

Theaterstock Bacău, ziua 14. Nebunie.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)