Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Jurnal de Theaterstock: Întâlniri care te lasă fără grai

Ziua 13. Actorii din Timișoara nu m-au lăsat să stau la masă singură. Sau eu pe ei, nu știu exact, cert este că, să le ascult poveștile în calitate de „presa din România”(aici e discutabil, dar nu insist), nu mi-a displăcut deloc.

A doua zi de spectacole (pentru mine), s-a desfășurat între Teatrul Bacovia și Teatrul de Vară Radu Beligan – unde am avut ocazia să îl văd pe Hitler în „Mein Kampf”, o piesă din repertoriul Teatrului Național din Cluj –  și a sfârșit, inevitabil, în stradă. La alte spectacole, evident. De data asta, i-am privit pe artiștii italieni  de la „Il Posto Vertical Dance”, cu momentul „Little Nemo”, pe clădirea Catedralei Romano – Catolică „Sfinţii Petru şi Paul”.

Ce mi s-a lipit, însă, iremediabil de suflet în a treisprezecea zi de show, a fost momentul artistic „Rencontres”, susținut de Dragoș Huluba și Violeta Huluba, actori din Compania Passe-Partout Dan Puric.

Vedeți voi, spectacolul acesta este extrem de special. Mi-a plăcut așa de tare că nu am cuvinte să descriu cum, fără cuvinte, mi-a furat cuvintele în timp ce m-a făcut să hoinăresc prin numeroase stări psihice: de la bucurie nebună, până la emoție puternică, de la amuzament, până la uluire, de la încântare, până la melancolie.

De la început până la sfârșit, „Rencontres” e o doză puternică de adrenalină și în același timp, o gură sănătoasă de aer curat. Vă recomand din tot sufletul să vânați acest spectacol și, când aveți ocazia să îl prindeți, sub nicio formă să nu îl ratați. E despre iubire, e despre simplitatea și frumusețea vieții, e despre slăbiciunile și puterile umane. Are sens să vă mai zic?

Dragilor, închid aici jurnalul virtual pentru a doua zi de Theaterstock. Festivalul acesta e o surpriză tot mai frumoasă. Revin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.