PROFI a deschis astăzi magazine LOCO în 11 localități mici, care oferă niște avantaje

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Hai să vă dau din prima lista localităților în care PROFI a deschis magazinele LOCO, după care discutăm despre această inițiativă: Panticeu (Cluj), Aghiresu Fabrici (Cluj), Matca (Galati), Odobesti (Vrancea, foto), Balan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mures), Lovrin (Timis), Gataia (Timis) si Anina (Caras Severin).

Bun, acum să explicăm care-i treaba cu LOCO pe care îl vedeți alături de PROFI. Este un concept de retail, care înseamnă, în esență, că aceste magazine adaptează sortimentele pe care le vând în așa fel încât să corespundă necesităților locuitorilor din zonă.

Mai concret, cele aproximativ 2500 de produse puse în vânzare diferă față de cele din magazinele Standard și CITY, oferta LOCO cuprinzând o serie de unelte și scule, butoaie, articole de grădină (furtun, găleată, sfoară),  textile, menaj și sticlărie, în timp ce lactatele, branzeturile, legumele si fructele o să fie mai puține.

Ideea nu a venit peste noapte, of course:  “Am testat indelung acest concept prin intermediul magazinelor noastre experimentale MINI si acum stim cum se prezinta formatul cel mai potrivit de comert civilizat care sa contribuie la imbunatatirea vietii localnicilor. Am denumit acest format LOCO”, zice Daniel Cirstea, directorul general al PROFI Rom Food.

Ce mi se pare interesant la acest concept este că, cel puțin teoretic, micii producători de legume și fructe din zona în care se află LOCO pot să își vândă produsele în acest magazin. Căci ”PROFI incurajeaza producatorii romani in general si de aceea peste 80% din ce se vinde prin aceasta retea provine de la furnizori din Romania”. De urmărit, asta este chiar interesant.

Interesantă și oferta PROFI pentru persoanele de peste 60 de ani: dacă își fac gratuit un card de fidelitate PROFI, li se oferă în fiecare miercuri câte un alt produs cu o reducere de preț substanțială, în timp ce în fiecare zi de marți, în cadrul promoției “Card oferta”, deținătorii de card PROFI, indiferent de vârstă, se pot bucura de anumite produse care, numai lor, le sunt vândute cu un preț mult mai mic.

Și încă ceva: la LOCO se regăsesc și 10 produse cu adaos comercial zero, produse de bază, pe care PROFI le pune în vânzare la preț de achiziție, oferindu-le ca pe o contribuție socială pentru comunitățile în care activează.

Cam astea sunt informațiile principale despre deschiderea magazinelor LOCO. O să fie interesant de urmărit evoluția. Pentru că, dacă acestea funcționează, cel mai probabil că se vor deschide alte magazine de acest gen și în restul țării.

PROFI LOCO Odobesti

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “PROFI a deschis astăzi magazine LOCO în 11 localități mici, care oferă niște avantaje”

  1. O masura buna luata de profi sa atace si mediul rural acolo unde comerciantii locali nu reusesc intotdeauna sa ofere o gama prea larga de produse. Sunt convins ca expansiunea in rural nu se va limita doar la aceste localitati.

  2. E bine pentru Profi, pentru sateni si probabil pentru micii producatori daca o sa ajunga sa vanda la Profi. O sa fie rau pentru cei care au momentan magazine alimentare in acel sat pentru ca e greu de crezut ca o sa poata sa ofere preturi mai bune decat Profi. Sigur, se scot cu bautura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)