Fii sincer, ești un Homo Smartphonicus sau nu?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mă uitam pe studiul „Internetul mobil în viața de zi cu zi”- făcut de Google pentru a sonda impactul și modul de utilizare al telefonului – și m-a lovit o concluzie tristă: sunt homo smartphonicus. Sau homo tabletus, dar e tot aia e, din moment ce folosesc tableta pe post de telefon și invers. :))

Ce înseamnă asta? Că de dimineață până seara, sunt conectată la Internetul de pe tabletă și că nu aș pleca de acasă fără acest gadget. Mai degrabă mi-aș uita cheile. :))Nu sunt un homo smartphonicus fără șanse de vindecare, totuși, pentru că cel mai des verific telefonul pentru a intra pe Facebook și pentru a vedea dacă am primit mail și am scuza că nu pot sta departe, asta fiindu-mi și meseria, însă riscurile sunt destul de mari în cazul meu. 

Acum, te invit și pe tine să citești despre studiul de care ți-am vorbit și să îmi spui, cu toată sinceritatea de care ești capabil(ă), dacă ești homo smartphonicus sau nu.

Odată ce intră în contact cu un smartphone şi internetul mobil, românul trece printr-o metamorfoză şi se transformă în “Homo Smartphonicus”. Smartphone-ul devine o parte a lui, un asistent de care nu se desparte niciodată, o poartă către ştiri, socializare, distracţie şi orice formă de comunicare. Aceasta este imaginea de ansamblu pe care o creionează studiul Google “Internetul mobil în viaţa de zi cu zi” realizat între utilizatorii de internet mobil din patru ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Folosind concluziile acestui studiu am recreat o zi din viaţa lui Homo Smartphonicus din România: utilizatorul unui dispozitiv mobil – smartphone, în general – conectat la internet.

Infografic Homo Smartphonicus-page-001

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)