În caz că nu știați, Google este deținută acum de compania Alphabet

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Probabil că nu am spus-o niciodată răspicat și asumat, dar mie tare îmi place Google. Nu neapărat ca business (nu am nuș ce competențe să analizez așa ceva, dar oricum rezultatele financiare sunt uoau), ci ca feeling, cum ar veni. Mi-a plăcut atunci când am auzit, cu mulți ani în urmă, că sloganul lor este ”Don’t Be Evil”. Un slogan pe care l-am înțeles ca pe o întoarcere la oameni și ca pe un avertisment adresat lumii întregi de business că vremurile s-au schimbat și că, din ce în ce mai mult, cel mic o să conteze. Ceea ce, desigur, s-a cam întâmplat, căci dacă social media a adus ceva în lumea asta apoi fix așa ceva a adus: power to the people.

Larry Page, CEO Google, a anunțat pe blog că Google face parte de acum înainte dintr-o nouă companie, numită Alphabet. Lasă că mi se pare foarte tare brandul (de o simplitate extraordinară, din punctul meu de vedere), dar uitați-vă ce domeniu are noua companie: abc.xyz. Foarte tare :))

Larry spune că Alphabet este un brand umbrelă pentru tot ce deținea Google până acum. Ce mi-a plăcut este filosofia de business pe care a anunțat că o să o aplice:

Alphabet is about businesses prospering through strong leaders and independence. In general, our model is to have a strong CEO who runs each business, with Sergey and me in service to them as needed. We will rigorously handle capital allocation and work to make sure each business is executing well. We’ll also make sure we have a great CEO for each business, and we’ll determine their compensation.

Mi se pare cea mai sănătoasă strategie de business. Cumva (iertați-mi funciara aroganță, dar așa cum balena albastră este o viețuitoare pe Terra, așa este și furnica :D) este cam ce aplicăm și noi la Kooperativa 2.0. Sau, mă rog, încercăm să o facem :) Căci ideea de strong leaders and indipendence (excelent formulată!) este music to my coracon, dacă îmi permiteți :D

google

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)