Ce fac 6 artiști clujeni în București: ”Nu mă uita”, desigur :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Acuma, de ce să mă dau pe după abajur: am ajuns să văd expoziția ”Nu mă uita” pentru că l-am văzut pe Adi Hădean în vizualul pe care l-am primit pe mail și brusc mi s-a făcut dor de el, așa că am confirmat. Spun asta ca să nu cumva să credeți că m-a lovit o epifanie culturală sau ceva de să încep să iau expozițiile la rând și să mă dau ntelectual. Căci, știți deja asta, nu e cazul. Io, știți, băiatul de la peluză, mai rotofei, dar finalmente simpatic :D

Nici nu știam exact despre ce este vorba în propoziție, ca să zic așa. Sigur, știam că Genoveva Hossu este implicată în chestiune, deci presupuneam că e ceva cu artă. Sau artistic. Sau de artă :)) Ceea ce, desigur, s-a și întâmplat.

La locul faptei am pățit o rușinică. Dar de aia sănătoasă, adică nu că am făcut o boacănă sau ceva. Ci pentru că am înțeles, din nou, cam care este diferența dintre un mirean ca mine și un artist ca cei care au creat pentru expoziția cu pricina. Să discutăm aplicat, căci așa îmi place mie. Uitați-vă la scaunul ăsta.

IMG_0475

L-ați văzut, da? Niște scânduri legate cu niște cuie acolo, nimic deosebit, nu? Au contraire, frații mei mai urbani decât cimentul carpatin. Este deosebit, după umila și aroganta mea părere, pentru că 1. un artist s-a gândit să facă așa ceva (mie nu mi-ar fi trecut prin cap că ar putea ieși ceva atât de frumos din niște scânduri) 2. pentru că este foarte frumos, adică io m-am dus ață la scaun imediat ce l-am văzut și l-am declarat ”splendid”.

În rest, am bifat obiectivul pentru care m-am decis să mă duc acolo, adică să mă hlizesc o țâră cu musiu Hădean (zău că mi-o fost hia să vorovim un ptic :D), am povestit un pic cu Genoveva, am cunoscut artiștii, chestii de astea de se fac la astfel de evenimente.

Despre ce este vorba în expoziție, vă raportez mai jos. Dar nu înainte de a vă spune că expoziția poate fi vizitată în perioada 15-24 mai, între orele 10:00-19:00, în cadrul 360 HUB (Calea Dudești 93, fix la intersecția cu Calea Vitan). Tot în aceeași perioadă, o colecție prototip va fi expusă la Hanul Gabroveni, în cadrul expoziției centrale de la Romanian Design Week, unde vor fi prezentate doar o parte dintre obiectele create.

Care-i faza cu expoziția ”Nu mă uita”? Șase artiști clujeni și-au concentrat talentul creativ în jurul marelui geniu Constantin Brâncuși, au povestit despre experiența lor de a crea, în premieră, o colecție interdisciplinară inedită, unicat în România.

Cei șase artiști sunt: Genoveva Hossu – decorator, Andreea Radu – pictor, Daniela Maier – arhitect, Ioan Sumedre Jr. – ceramist, Lucian Broscățean – fashion designer și Chef Adi Hădean.

În general, toate obiectele colecției, confecționate din materiale neconvenționale, reprezintă viziuni diferite ale autorilor asupra aceluiași dialog imaginar între Brâncuși și Madame Pogany: de la canapeaua de rumeguș (e foarte tare!), dormitorul Pogany, scaunul-fotoliu pictat manual și corpurile de iluminat, până la piesele vestimentare de inspirație sculpturală, farfuriile pe perete și masa de gheață din centrul spațiului “Nu Mă Uita”.

Vă las cu niște poze de la locul faptei. Făcute de mine, deci aveți puțintică înțelegere :))

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ce fac 6 artiști clujeni în București: ”Nu mă uita”, desigur :D”

  1. Pingback: cristianchinabirta.ro: Ce fac 6 artiști clujeni în București: ”Nu mă uita”, desigur :D - Genoveva Hossu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)