Se caută bibicliști pentru Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Simt imperios nevoia să fac o cuvenită precizare: eu sunt mai de stânga, așa. Și de un republicanism feroce. Așa, ca să știți. Dar asta nu înseamnă că mă plasez automat în categoria obtuzilor cu ochelari de cal, pentru care orice iese din zona lor strâmtă și pe alocuri rece nu contează sau nu este de remarcat, apreciat sau chiar de aplaudat. Spun asta pentru că prea des văd astfel de manifestări de îngustime existențială, unele de-a dreptul bicisnice.

Urmăresc ce face Casa Regală a României cu un interes moderat. Ca să nu zic mai mult… Ne e pe domeniul meu de interes, nu prea am multe legături cu lumea asta, ați înțeles ideea. Dar atunci când Valentina Roman de la Asociația Curtea Veche mi-a dat mail și mi-a spus ”stimabile, poate te interesează chestiunea asta”, am ridicat sprânceana și am decis nu doar că mă interesează, ci că vreau să fac parte din așa ceva, să pun umărul, atât cât pot, ca isprava să iasă. Și, spre cinstea și spre mândria mea deloc arogantă, colegii din Kooperativa 2.0 au zis că e prea frumos ce se întâmplă ca să nu ajute și ei, așa că am decis, împreună, să devenim parteneri ai evenimentului :)

Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” mi se pare o inițiativă nu doar de remarcat, nu doar de apreciat, ci de salutat cu tot respectul din dotare. Pentru că nu vorbim aici despre un simplu eveniment, la un ceai sau la o cafea și să citim niște pagini de carte pentru caritate (nu că ar fi ceva în neregulă cu astfel de evenimente, au și ele categoric rostul lor în lumea carității), ci de o întreagă desfășurare de forțe.

Despre ce este vorba și cum vă puteți implica, vă raportez mai jos. Cu rugămintea să anunțați și voi isprava, mai ales dacă sunteți din orașele sau de pe traseul pe unde o să se biciclească, adică: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța. Vă mulțumesc de pe acum pentru gestul frumos pe care o să îl faceți :)

ASR Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național. Toate fondurile strânse vor fi direcționate în scop caritabil. Puteți dona și voi pe site.

Motivul pentru care ASR Principele Nicolae al României s-a urcat pe bicicletă, ca să zic așa: ”53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită”.

Perioada: 23 aprilie – 3 mai, iar turul va traversa 13 județe parcurse în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța.

Toți cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers

Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fântâna, Publicitate de la A la Z, Garmin

Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, ȘtiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntPărinte.ro

Afis_tur_ciclist_Asociatia_Curtea_Veche

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Se caută bibicliști pentru Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă””

  1. Frumoasă iniţiativă a celor de la Curtea Veche. Merită tot respectul. Dar dacă tot se vorbeşte despre acţiuni caritabile, aş avea o informaţie. În curând se va organiza la Cluj Maratonul International AROBS Cluj. Fondurile adunate în urma participării se direcţionează către asociaţia care se ocupă de cei 50 de copii şi tineri bolnavi de insuficienţă renală. Vă rog, în numele tuturor beneficiarilor acestui eveniment, să ne ajutaţi să promovăm acest maraton, în speranţă că participarea va fi cât mai numeroasă.Aceasta este adresa catre site-ul oficial http://maraton-cluj.ro/Vă mulţumim anticipat.

  2. Pingback: Fii susținător al turului ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

  3. Pingback: Asistăm la un chix istoric al Casei Regale în materie de construcție de brand

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)