Vă recomand cu mare drag NARATIV, festivalul de lectură pentru copii

Sunt părinte. Am trei copiii acasă. Și simt mereu și mereu că, dacă suntem atenți, noi, ăștia mari, avem enorm de multe de învățat de la cei mici. Una din lecțiile pe care cei doi mai mari ai mei mi-au dat-o în ultimii ani a fost că cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru copiii tăi este să faci tu lucrurile pe care ai vrea să le facă ei. În cazul lecturii, nu am fi avut nici o șansă ca părinți să le explicăm cât de important este cititul pentru a te forma ca om dacă noi nu am fi citit. Dacă nu ne-ar fi văzut pe noi, părinții, mereu cu câte o carte în mână. Mereu citind câte ceva.

Cei doi mai mari ai mei citesc. Mult. Pentru că ne-au văzut pe noi citind. Avem și o regulă în ceea ce privește cumpărarea cărților pe care le doresc: fără număr :) Este, de altfel, singurul capitol la care se aplică această regulă. În rest, nu vreți să știți cât de greu scot bani de la mine pentru orice altceva și câtă abilitate de negociere din partea lor presupune această îndrăzneală :)) Dar pentru cărți nu se negociază nimic. Plătesc atâta cât vor. Pentru cărți.

De aceea salut cu mare entuziasm NARATIV, festivalul de lectură pentru copii. Și îi felicit pe cei de la Asociația Curtea Veche pentru această excelentă idee. Pe care v-o recomand cu mare, mare drag, dragi părinți :)

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV – festivalul de lectură pentru copii, proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural “Ești București”. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

Destinat în principal copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii), spectacole lectură, cât și conferințe dedicate părinților și cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici. Toți cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților.

”Numărul scăzut al cititorilor, rata de nepromovare a examinărilor naționale și lipsa gradului de înțelegere a textelor ne arată că trebuie să le demonstrăm tuturor elevilor din București că cititul este distractiv. Cred că în noi, adulții, stă responsabilitatea de a aduce lectura mai aproape de sufletul copiilor și, în acest sens, am pregătit o adevărată sărbătoare dedicată actualilor și viitorilor cititori”, declară Iren Arsene, președinte al Asociației Curtea Veche.

Evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online și cutii de donații amplasate în Librăriile Cărturești. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Afis_NARATIV_Festival_de_lectura_pentru_copii_Asociatia_Curtea_Veche

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.