Un pic despre magia ca truc. Pentru că o să mă întâlnesc cu Dynamo…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi se par cam trişti cei care se străduie (unii din răsputeri) să ne spună „băh, fraierilor, aia nu e magie, sunt trucuri, cum puteţi fi atât de proşti?„. De parcă noi, în nimicnicia noastră, nu am şti că aşa este. De parcă noi, fiinţe raţionale numai când alegem să nu fim raţionale, nu ştim că magia este ceva ce ne dorim să existe în viaţa noastră, dar care există doar în forme e care nu le prea băgăm în seamă pentru că sunt prea omeneşti să le băgăm în seamă. De parcă noi, prinşi în vâltoarea existenţei noastre, nu ştim că ceea ce îndeobşte de numeşte magie trebuia să se numească într-un fel, aşa că de ce nu magie.

A ne acuza că ne mirăm, că ridicăm sprânceana, că ne speriem sau că exultăm când vedem trucurile magice (căci trucuri sunt toate, make no mistake) este echivalent, din punctul meu de vedere, cu a ne acuza că nu înţelegem că Alba ca Zăpada nu există sau că Bruce Willis nu este chiar aşa de greu de ucis. Ştim toate acestea, desigur, dar acceptăm aceste poveşti ca un acord tacit între noi, fiinţe trecătoare în astă lume, şi lumea poveştilor care nu mor niciodată. Pentru că, nu-i aşa, tare tristă ar mai fi planeta asta albastră dacă nu ar exista poveşti în care să ne prefacem că credem fără să credem că ne prefacem…

Îmi aduc aminte de golul teribil în stomac pe care l-am simţit când Cristian Gog mi-a făcut nişte trucuri, de prima dată când ne-am cunoscut, la Cluj-Napoca. Parcă simt şi acum uluiala care m-am cuprins când am păţit ce am păţit, cum creierul meu parcă s-a blocat, refuzând să creadă că nu înţelege ce i se întâmplă. Atunci am acceptat acel acord tacit şi mi-am zis în barbă că eu magie o să îi spun de acum înainte, pentru că este cel mai apropiat lucru de o poveste în care credem fără să credem cu adevărat.

Unul din magicienii care mie îmi plac foarte mult este Dynamo. Cred că am văzut toate episoadele cu el. Poate că am ratat vreo 3, dar nu alea esenţiale, ca să zic aşa. Drept pentru care am primit cu mare bucurie vestea că, din 20 octombrie, începe un nou sezon, pe Discovery. Şi m-am bucurat pentru că, altfel spus, povestea merge mai departe. Şi aştept cu mare plăcere să mă las „fraierit” necondiţionat de ce nebunii o să mai facă acest frumos dilimandros al zilelor noastre :)

Am şi o bucurie şi mai mare: o să mă întâlnesc personal cu Dynamo. Pentru că vine în Bucureşti. Iar astă nu e nici un truc, să ştiţi, chiar o să dau mâna cu el :)) Vă raportez eu ce şi cum după întâlnire.

Aşa, ca o concluzie nesolicitată, dacă vreţi, la ce am spus mai sus, mai zic doar atât: adevărata magie, dragilor, se află în noi. Şi ea se numeşte dragoste :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Un pic despre magia ca truc. Pentru că o să mă întâlnesc cu Dynamo…”

      1. Înțeleg că-i iei partea lui Dynamo, însă „jucăriile” sunt aceleași.
        Oricum, la David Blaine am văzut că se duce mai mult către chestii d-astea extreme, cu stat sub apă sau în gheață timp de x zile, pe când Dynamo a rămas pe chestiile care ți le face în fața ochilor și nu-ți vine să crezi. Aia cu deșurubatul piuliței în mâna omului, fără s-o atingă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)