22.07.2017

Bruges nu a fost Bruges până nu am ajuns acolo cu doamna sufletului meu :)

Zilele trecute am ajuns pentru a treia oară în Bruges. Ţin minte cât de tare m-a pleznit acest oraş la coraconul meu când am ajuns pentru prima dată acolo. Şi nu mă refer neapărat la zona centrală, faină şi aia, ci mai ales la feelingul pe care l-am avut când m-am plimbat pe chei, departe de centru, în oraşul „civil”, ca să zic aşa. Care mi-a transmit un sentiment atât de „acasă” încât mi-e greu să îl descriu în cuvinte pe care măcar să încercaţi să le înţelegeţi :)

Aşa cum mi se întâmplă de fiecare dată când ajung undeva unde mă simt corespunzător, şi când am ajuns prima dată în Bruges parcă nu a fost totul cum trebuie. Pentru că lipsea cineva, căreia – citând nemuritoarelor vorbe din Jerry Maguire – să îi pot spune „you complete me„. Bruges nu a fost Bruges cu adevărat până nu m-am plimbat cu doamna sufletului meu pe acolo. Ceea ce s-a întâmplat, în sfârşit, zilele trecute. Iar oraşul, cu tot ce are el de oferit, a fost, abia acum, complete :)

Aş minţi ca un porcovete să spun că nu am avut emoţii. Căci, deşi făceam pe Gigi Duru când am condus-o pe doamna sufletului meu pe străduţele care mi-au plăcut atât de mult, mă uitam cu coada ochiului la ea şi aşteptam să îi văd reacţia. Abia după câteva minute bune, timp în care doamna mea se încărca de energia aia splendidă a oraşului, am văzut-o că zâmbeşte şi spune: „este extraordinar!„. Moment în care ficatul mi-a crescut cât China, am pus un rânjet pe faţă cât întreaga producţie de fasole româneasă din 1973 şi ne-am bucurat corespunzător de cele trei zile de Bruges :)

Vă daţi seama că am făcut zilioane de poze cu aparatul Canon 70D, pe care l-am avut în teste. Şi iar vă daţi seama că am muncit ca un chinez bătrân să selectez la greu câteva poze, cele de mai jos. Greu. Foarte greu. Dar, mno, riscul meseriei, cum ar veni :))

Ţin să mulţumesc celor de la KLM România, care m-au emoţionat cu dorinţa lor de a face parte din surpriza pe care i-am pregătit-o doamnei sufletului meu. Brand care, fireşte, şi-a luat locul cuvenit în coraconul meu de blogger :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ia să mă dezic eu un pic de cei de la Vunk

Cine vine cu mine în backstage la concertul „Aprindem Magenta!”?

5 comentarii

 1. miercuri, 3 septembrie 2014, 12:15

  Cel mai greu cred ca ti-a fost sa te abtii sa nu calaresti motocicleta aia pavoazata cu bere ;)
  IMG_3198 este cea mai reusita :)) Spor!

  Răspunde
  • miercuri, 3 septembrie 2014, 13:31

   Pe lângă motocicletă am trecut în viteză, am apucat doar să îi fac o poză. Căci era la intrarea într-un adevărat templu închinat berii şi nu îmi ardea mie de motocross, ca să zic aşa :))

   Răspunde
 2. miercuri, 3 septembrie 2014, 12:22

  Bravo, ce surpriza frumoasa! In rest, ce sa spun, inteleg perfect ce spui, si legat de oras si de incompletul pe care il simti atunci cand nu esti cu cine ti-e mai drag intr-un astfel de loc.

  Răspunde
 3. joi, 11 septembrie 2014, 17:36

  Noi dupa ce am vazut comedia neagra „In Bruges” am decis la dublu ca trebuie sa ajungem acolo.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *