#uniţilegiferăm Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Fac eu niţeluş mişto în titlu de unii care prea o ard cu ONGisme de astea care în afară de a le oferi prilejul să se maimuărească şi să îşi pună poze pe facebook de la locul faptei concret nu rezolvăm nimic pentru a rezolva chestiunea în cauză, dacă îmi permiteţi. Nu aş fi atât de radical, spre exemplu, cum e Andrei în exprimare, dar adevărul cam pe acolo este. Cam pe unde zice Ovi

Norocul nostru, ca naţiune, este că voluntariatul nu este acea mână de saltimbanci vehemenţi şi pestriţi în toate cele. Căci printre acei români care au făcut voluntariat (deşi cam puţini raportat la total populaţie) există şi oameni normali, pentru care bătutul cu pumnul în piept că alţii nu fac nimic nu înseamnă altceva decât că stai şi tu, la rândul tău, şi nu faci nimic.

Salut cu entuziasm votarea legii voluntariatului. Nu credeam că o să se întâmple. Chiar nu credeam, mai ales în contextul ăsta politic idiot de la noi. Dar uite că s-a întâmplat. O bulină albă pentru janghina de Parlament. E greu să admitem că se mai întâmplă şi lucruri bune pe acolo, dar hai să nu fim de cacao şi să salutăm când aceste ne lovesc.

Bine, ca să o zicem pe aia dreaptă, nu cred că s-ar fi ajuns aici dacă nu ar fi bobinat la greu Mihai Sturzu. Aşa că, îi spun doar atât: Bineeeeeeee, măăăăăăăăh! :D

Pe scurt, prevederile principale din lege:

– de acum înainte în România voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională

– va fi obligatorie încheierea unui contract de voluntariat, pentru a se evita munca la negru mascată de „el e voluntar, nu e plătit”

– perioadele de voluntariat for fi recunoscute prin certificate de voluntar

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)