Apel către bloggerii din 32 de localităţi pentru implicarea în „Oraşul Reciclării” (OK)

Încep acest text cu o notă personală: am 20 de ani de Bucureşti, dar eu tot băimărean mă consider. Nu mă întrebaţi de ce funcţionez aşa, ăsta sunt eu. Şi rezonez de fiecare dată când au de Baia Mare sau de Maramureş. Nu de puţine ori mi se spune „îl cunoşti pe X? E băimărean de-al tău„. Iar eu ridic sprânceana, căci tare dragă mi-este expresia asta „băimărean de-al tău” :)

Suntem mulţi care simţim asta faţă de locurile de unde ne tragem. Îmi vin în minte Andrei Cismaru şi Andrei Crivăţ, primul de mulţi ani în Bucureşti, al doilea de mulţi ani în Cluj-Napoca, dar pentru care Brăila rămâne „oraşul”. Sau Sandra Clipea, pentru care Târgovişte rămâne locul ei drag, chiar dacă are nişte ani de Bucureşti la apel, ca să zic aşa :) Mai sunt mulţi alţii. Care îmi plac tocmai pentru că sunt aşa cum sunt eu când vine vorba despre oraşul de unde au plecat. Dar nu doar de asta îmi plac fireşte. Dar contează pentru mine. Foarte mult :)

Există şi categoria cealaltă de oameni, cei care nu vor să mai audă de oraşul ăla mic de unde au plecat, „unde nu se întâmplă nimic” şi în care „simţeam că mă sufoc„. Eu nu îi înţeleg. Dar nici nu îi judec. Este dreptul lor să simtă cum simt. Doar că eu nu îi înţeleg.

Sigur că, aţi putea spune, este uşor pentru noi, cei plecaţi din oraşul de baştină, să ne uităm în urmă cu mare drag la el. „Tu nu trăieşti aici, tu nu vezi ce naşpa este„, sună de cele mai multe ori argumentul suprem. Se prea poate, nu contest. Doar că eu sunt pe sistemul să mă uit la jumătatea plină a paharului, nu la cea goală. Şi atunci aleg să rezonez pozitiv cu oraşul din care am plecat şi să dau cumva la o parte părţile negative. Care, ca să o spun pe aia dreaptă, nu mă ajută cu nimic în viaţă. Dar cele pozitive mă ajută. Pe parte de coracon, de feng shui :)

De cealaltă parte a „baricadei” geografice, am observat, în timp, că există fix două categorii de oameni în ceea ce priveşte relaţia cu oraşul în care trăiesc: cei care nu îl suportă şi văd doar negrul din el şi cei care îl iubesc şi care se implică în promovarea lucrurilor bune care se întâmplă acolo.

Din cea de-a doua categorie, îmi vine în minte exemplul Monicăi Sibişteanu, care m-a făcut să îmi placă Oneştiul într-un mod pe care nu mi-l pot explica :) Sau exemplul lui Mircea Hodârnău, care mă ajută să stau la curent cu ce se întâmplă în Mediaş, un oraş în care ajung de fiecare dată cu mare drag. Amândoi îmi sunt dragi şi datorită modului în care relaţionează ei cu oraşul în care stau. Dar nu doar de aia :)

Am scris rândurile de mai sus pentru că suntem în plină campanie „Se caută Cavalerul Reciclării 2.0„. Prin care, alături de partenerii noştri de la EcoRom Ambalaje, ne-am propus să identificăm cel puţin câte un blogger din cele 32 de localităţi care au intrat în cursa pentru „Oraşul Reciclării” care să susţină cauza oraşul lor în această competiţie.

Mie îmi place foarte tare această competiţie. Nu neapărat pentru titlurile care sunt puse în joc, atât pentru bloggerii cavaleri, cât şi pentru oraşul care o să câştige (care nu e de colea: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro). Ci pentru că oferă bloggerilor motivul de a vorbi frumos de oraşul lor şi de a-l promova astfel.

De aceea fac un apel către bloggerii din cele 32 de localităţi de mai jos să răspundă provocării nostre şi să se înscrie în campanie, promovându-şi, astfel, localitatea. Nu neapărat pentru premiile pe care le punem a bătaie, ci pentru că oraşul lor merită măcar atât :)

Oraşele participante la competiţie sunt: Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Mult succes!

orasul reciclarii

 

Notă: Această postare este marcat cu „OK”, în conformitate cu politica advertorială de pe acest blog.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

17 thoughts on “Apel către bloggerii din 32 de localităţi pentru implicarea în „Oraşul Reciclării” (OK)”

  1. Baimarean ca baimarean, dar nu vad Baia Mare in lista…in fine. Succes celorlalte orase si daca tot nu e orasul meu aici, sper ca Zalau sa triumfe :D

  2. Înainte de toate îți mulțumesc pentru mențiune și pentru #onesti. Am câteva idei la care lucrez și la care voi ajunge la o finalitate. Abia aștept momentul în care vei veni la Onești și te vei îndrăgosti de el, prin experiența proprie, nu doar prin ochii mei și cuvintele mele. :)
    Sandra, nici Oneștiul nu este pe listă, dar prin mențiunea noastră înseamnă că suntem pe o altă listă, aceea a oamenilor care-și iubesc orașul. Și eu cred că este mai importantă decât cea a campaniei. :)

  3. Mi-as dori ca intre EcoRom si firmele locale de colectare a deseurilor sa existe o colaborare mai eficienta. Mi-as dori sa amplaseze puncte de colectare in zonele aglomerate (in Piata Unirii din Focsani nu a fost amplasat un astfel de punct la nici un festival cu mici si bere).

    1. Cum ar fi dacă ai scrie matale o postare pe blogul tău, aşa cum ştii tu, direct şi fără abureală, în care să zici lucrurile astea? Şi să zici şi despre campanie, fireşte, dacă tot faci efortul #maintelegicevreausazic :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)