Foto-reportaj de la herghelia de la Sâmbăta de Jos

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am scris mai multe materiale pe blog despre tabără de fotografie #TFB8. Pentru că a fost o ispravă care mi-a plăcut corespunzător. Chiar dacă, în unele cazuri (vezi Cetatea Făgăraşului sau Mănăstirea de la Sâmbăta de Jos), feng shuiul nu mi s-a pupat la fix cu ce am găsit la faţa locului. Dar au fost acele moment de pe dealurile Calborului sau de la Templul Ursitoarelor de la Şinca Veche, unde m-am simţit ca într-un acasă de ăla personal şi fain.

Astăzi vă spun despre vizita la herghelia de la Sâmbăta de Jos. Probabil cel mai intens moment din această deplasare. Nu pentru locul în sine (aveţi mai jos o galerie foto cu ce am fotografiat de acolo), ci pentru caii superbi, pe care am avut ocazia să îi vedem la lucru. Căci, dragilor, atunci când vezi splendoarea în mişcare, aşa cum am făcut-o noi, nu te mai saturi privind acele exemplare cabaline excepţionale, dovada teribilă că natura se mişcă într-un mare fel atunci când vrea să ne ofere frumuseţe :)

Unii veţi spune „bine, măh, normal că v-a plăcut, doar nu vedeţi cai toată ziua pe străzile din Bucureşti„. Aţi avea dreptate. Căci şi raritatea momentului a contribuit la nişte amintiri foarte frumoase. Dar a fost mai mult de atât. Căci a vedea în faţa ta o demonstraţie de forţă a frumosului în mişcare te atinge în mult mai multe feluri decât o poate face curiozitatea că eşti în faţa a ceea ce nu vezi în fiecare zi.

Vă las să vă uitaţi la câteva fotografii. Pe care le-am selectat cu mare greutate, din cele multe sute pe care le-am făcut acolo. Aşa, ca bucătărie internă, în timp ce făceam selecţia, m-am lăsat furat, din nou, de emoţiile pe care le-am simţit atunci, la herghelie. Căci, repet, sunt nişte amintiri extraordinare :)

Domeniu hergheliei – că nu ştiu cum să îi zic altfel – este unul cu un potenţial enorm. Mi-am imaginat cum ar fi Castelul Brukenthal restaurat, o piesă dearhitectură foarte frumoasă, cum ar fi să fie transformat într-un hotel. Şi cum ar fi ca tot ce se află acolo, pe domeniul hergheliei, să fie transformat într-un circuit de turism cabalin. Ar putea fi una din perlele turismului românesc, ascultaţi acilea la mine…

Deocamdată, însă, locul rămâne doar cu imensul potenţial. După cum puteţi vedea în galeria foto de mai jos. Trăiesc, însă, cu speranţa că va deveni mai mult de atât. Mult mai mult.

Vă recomand cu mare, mare drag să intraţi măcar, chiar dacă pe fugă, la herghelia de la Sâmbăta de Jos. Doar să vedeţi caii. Atât. Şi să vă bucuraţi că aveţi această ocazie.

TFB8 a fost un eveniment organizat de Foto Union și Calbor Country Club, cu sprijinul SilvaToyotaDacia Plant și De altădată.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Foto-reportaj de la herghelia de la Sâmbăta de Jos”

  1. Am fost si eu acolo anul trecut. Caii sunt superbi, am intrat in boxele lor si un nene ingrijitor mi-a povestit pe indelete cum sta treaba cu armasarii de prasila si pe ce criterii sunt alesi cei in scopuri de agrement. Am si calarit (dupa vreo 2 ani de pauza), baiatul care a stat cu mine in padoc a fost foarte rabdator si cooperant, mai ales ca a durat ceva sa-mi reintru in ritm. :) Intr-adevar este un loc cu potential enorm care are nevoie de investitii si o buna strategie de promovare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)