Teoretic se poate, practic suntem la nivel teoretic

Unii dintre voi ştiţi că rostirea din titlu îmi aparţine şi că o zic de fiecare dată când am ocazia. Şi pentru că, fireşte, aşa mă dau deştept (iar unii în astă lume au nevoie de astfel de deşteptăciuni ca să poată sta de vorbă cum trebe cu tine #dacăînţelegicevreausăzic), dar şi pentru că exact asta este realitatea: prea multe discuţii despre „cum să facem” şi prea puţin „să facem”.

Nu sunt un pesimist, ba chiar dimpotrivă, dacă mă poate cineva acuza de ceva (şi chiar o fac mulţi, chiar la greu) este că sunt de un optimism intransigent. Doar că nu ştiu cine v-a băgat în cap că a fi optimist se bate în sabii energic ascuţite cu a fi realist. Nu există nici o contradicţie între cei doi termeni, ba chiar aş spune că se completează splendid, întru slava rezultatelor pe care poţi să pui mânca #cumarveni. Căci a fi optimist în viaţă înseamnă, după umila mea părere, să vrei să faci ceva, iar a fi realist înseamnă să ştii cum trebuie făcut. O potenţare reciprocă de mare angajament, dacă îmi permiteţi.

La multe din evenimentele la care am avut plăcerea (sau nu) să particip şi la care o să particip (sau nu) de acum înainte, echilibrul minunat al celor două noţiuni de mai sus este dislocat masiv. Căci se ia la pilă partea de realism până nu mai rămâne nimic. Aşa că optimisul rămas, în lipsa termenului de comparaţie, devine o aspiraţională de aia plictisitoare şi pe care o uităm imediat ce părăsim locul faptei. Not funny, desigur. De aceea nici nu mă mai duc la multe astfel de evenimente, le cam aleg. Căci, nu-i aşa, realist vorbind, optimismul meu are şi el limitele sale.

Hai să vă spun despre un eveniment (ba nu, un ditai evenimentocul) unde echilibrul celor două noţiuni este unul aproape perfect: Zilele Biz.

Ispravă organizată de una din cele mai optimiste reviste ever. Dar numai pentru că realismul echipei redacţionale este fulminant.

Ispravă supravegheată atent de incredibil de optimista Marta The Big Kahuna Uşurelu. Dar numai pentru că ea ştie că optimismul adevărat nu este altceva decât un realism crescut mare.

Ispravă la care o să vedem oameni care au făcut lucruri, realist vorbind, nu doar s-au gândit la ele cu optimism sperând că ceva, ceva o să se întâmple.

Dap, sunt mândru să scriu despre Zilele Biz. Sunt mândru că sunt prieten cu organizatorii. Oricât de realist ar suna asta.

1433_10202397095318276_601140289_n

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Teoretic se poate, practic suntem la nivel teoretic”

  1. Teoreticul este cel mai ușor de făcut, practica ne omoară. De multe ori știm să îi învățăm pe alți și nici noi nu suntem înstare să facem ce am vrea să facă alți. Tot ce voiţi să vă facă
    vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Multă sănătate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.