Cum vi se pare acest program de recrutare pentru internship pe Facebook?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Cei mai atenţi dintre voi ştiu că am scris la un moment dat despre internship plătit versus internship neplătit. Şi am pornit, aşa cum îmi place mie, de la un caz concret, nu din ceva manual pe care se adună praful sau ceva.

Astăzi vă dau copy/paste după o iniţiativă interesantă realizată de Piraeus Bank. Nu e campanie, nu am luat nici un leuţ pentru ce scriu acum. Am considerat doar că este cel puţin un subiect interesant de discuţie pe tema internshipului. Cu caz aplicat, fireşte, pe facebook, unde se realizează recrutarea.

Proiectul este desfasurat de Piraeus Bank  impreuna cu Advice si Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir. Se numeste „The Social Interns„, iar prin intermediul lui Piraeus da startul unui program de recrutare pe Facebook.

Prima etapa a selectiei pentru programul de internship consta in completarea formularului de inscriere din aplicatie, incarcarea CV-ului si a unei scrisori de intentie. Ulterior, candidatii isi pot invita prietenii sa intre pe pagina cu profilul lor din aplicatie si sa ii sustina cu un like si/sau o recomandare.

Procesul de recrutare nu se desfasoara insa exclusiv in social media: elementele online sunt completate offline, iar la finalul etapei de inscriere desfasurate pe Facebook, vor fi selectati 100 de candidati, care vor fi supusi unor probe practice, dar si unui interviu putin „altfel”, care va avea loc la Univ. Dimitrie Cantemir pe data de 19 octombrie.

Iar la final, cei trei castigatori vor fi anuntati in cadrul unui eveniment de anvergura, despre care vom oferi mai multe detalii in curand si la organizarea caruia, finalistii vor da o mana de ajutor, ca un ultim test. Tot acestia isi vor incepe cat mai curand programul de internship platit, in mai multe departamente ale institutiei.

Candidatii se vor putea inscrie pana pe 10 octombrie, cu posibilitatea de extindere pana pe 15 octombrie, in functie de numarul de aplicatii primite, iar procesul de selectie se va incheia pe 1 noiembrie.

Piraeus Bank_The Social Interns App_KV

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Cum vi se pare acest program de recrutare pentru internship pe Facebook?”

  1. Bine că este vorba de internship plătit. Mi-a ajuns de cât bolșevism mă înconjoară. Muncă neplătită, vezi Doamne…pentru CV. Da, cum să nu. Nici Ceaușescu n-a avut curaj să o facă pe asta :)

  2. Pingback: Studiu de caz: The Social Interns - Piraeus Bank - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)