Trupa byron incepe „30 de secunde de turneu” in care va canta numai in limba romana!

Cei care mă ştiţi fan de byron, ştiţi şi că am avut mereu un dinte împotriva lui Dan (mă rog, în măsura în care poţi să ai un dinte împotriva lui :D) pe faza cu cântatul doar în engleză. Aşa că, vă daţi seama, că decizia trupei, colea mai jos, mă bucură corespunzător :)

Asa ca, pentru a onora cum se cuvine mostenirea bilingva a celui mai recent album de studio, 30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faima, si pentru ca partea englezeasca s-a bucurat de destula faima pana acum, byron s-au hotarat sa demareze un turneu in limba romana! Prima oprire va fi vineri, pe 27 septembrie, la Pitesti in Club Hush (str. Panselelor nr. 2). Concertul va incepe de la ora 21:00.

„Initial toate piesele de pe noul album au fost compuse si gandite pentru limba engleza, insa pe drum ne-a venit ideea creata de a incerca sa facem si variante in romana. Provocarea era sa nu facem adaptari, asa cum se practica de obicei, ci sa transportam textul cat mai fidel cu putinta, pastrand pe cat posibil toate nuantele. Sigur, nu s-a putut mereu; unele texte au ramas in continuare mai bogate in engleza, insa am avut surpriza ca uneori variantele in romana sa scoata la iveala profunzimi care nu erau prezente in original”, spune Dan Byron.

Pe langa albumul 30 de secunde de faima, cu piese proprii si texte traduse de 6fingers si Dan Byron, trupa a lansat in 2011 si albumul Perfect. Acesta contine prelucrari dupa piese romanesti mai mult sau mai putin cunoscute, interpretate in original de artisti precum Timpuri Noi, Ada Milea, Phoenix, Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Florian sau Nae Caranfil.

Haideti asadar vineri pe 27 septembrie in Club Hush din Pitesti pentru a-i auzi pe byron cantand exclusiv in romana! Noi date de turneu vor fi anuntate in curand! (Off the record: Bucuresti, 11 octombrie).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)