Crâmpeie din comportamentul spectatorului român de teatru – actul I

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

No bun, pentru că recent am avut ocazia să văd Fă-mi loc„, un excelent spectacol, în cadrul Undercloud, am fost spectator (ah, ce joc de cuvinte…) la o fază de genul crâmpeielor despre care vă spun în titlu. Aşa că am zis că e păcat să nu încep să vă spun, atunci când am ce, fireşte, despre anumite atitudini ale spectatorilor de teatru de pe la noi. Pe cei pe care îi văd eu, desigur. Eu doar vă povestesc şi vă las pe voi să trageţi concluziile.

Aşadar, ieri, în timpul excelentului spectacol (am mai spus asta, iertare), în spatele meu o doamnă îl întreba din  când în când pe domnul care o însoţea „ce zice, ce zice?„, iar domnul, cu o lejeritate ce dovedea irefutabil că e practică recurentă, îi repeta întreaga propoziţie. Nu am zis nimic în timpul spectacolului, am zis să mă bucur de ce văd pe scenă şi să nu mai puşte spiritul civic din mine, cum ar veni.

Numai că, vedeţi voi, soarta este uneori crudă… Iar eu doar un păcătos supus sorţii… Aşa că, la ieşire, eu fiind oprit să aştept pe cineva, cuplul cu pricina s-a oprit lângă mine. Mi-am zis în barbă, cu resemnare, „aşa a fost să fie” şi le-am spus, pe cel mai elevat şi cuminte ton cu putinţă, nemuritoarele cuvinte de mai jos, lăsându-i într-o disonanţă cognitivă care – păcătosul din mine o recunoaşte masiv – m-a amuzat în mod corespunzător:

Mă iertaţi, poate data viitoare alegeţi o piesă de teatru cu subtitrare în română, nu de asta dublată live.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Crâmpeie din comportamentul spectatorului român de teatru – actul I”

  1. Totusi ai avut noroc chior :) ai avut parte doar de dublaj live se putea lua si cina spre exemplu o shaorma cu de toate, popcorn, napolitane sau pufuleti ca si desert stropite cu cola sau bere…:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)