Salvaţi Monta

Later edit: Tovarăşul Răzvan Munteanu, fin cunoscător a zonei, a trecut pe acolea şi mi-a trimis poza de mai jos, care esteo dovadă irefutabilă că ceva a fost scris pe zidul ăla, chiar dacă nu se mai vede acum :))

IMG_4897

————————

Acum vreo două săptămâni, când am trecut prin celebra intersecţie din Sebeş, aia care este responsabilă pentru cozile interminabile pe care le păţim uneori prin zonă (un drum merge către Alba Iulia, altul către Deva, altul către Sibiu), am văzut, pe zidul unei case, vopsit aşa la repezeală “Salvaţi Roşia Montana”. Un huliganims urban, oricum vreţi să o luaţi. Căci a murdări proprietatea altuluia este un huliganism. Aşa de tare nu mă interesează ce cauză intergalactică reprezinţi, de nici nu am cuvinte să spun. Fii atent aici: nici dacă anunţi a doua venire a lui Hristos nu ai voie să faci de astea, huliganule.

Când m-am întors, după vreo 2 zile, prin acelaşi loc, mâzgăleala era tot acolo. Doar puţin modificată: cineva vopsise cu alb peste anumite litere din expresia de mai sus şi a lăsat doar “Saalvaţi Monta”. Tot un huliganism, desigur, dar unul reacţionar, ca să zic aşa. Un fel de trolling cu vopsea, cum ar veni.

Din păcate, cum eram singur în maşină şi într-o coloană care nu prea îmi lăsa loc de manevra, nu am reuşit să fac o poză. Aşa că rămâne doar să mă credeţi pe cuvânt. Parol.

7 comentarii la “Salvaţi Monta

 1. D-Petre Reply

  De umor se pare ca nu ducem lipsa dar de bun simt multi n-au prea auzit.

 2. acuvio Reply

  Vă cred pe cuvânt, se pot face galerii cu imaginile textelor şi corecturilor de pe garduri, case, statui, panouri, etc :)

 3. BogDan Reply

  RRomâni, Cristi. Ce să le ceri? RRomâni cu doi de R, aşa cum sunt majoritatea.

 4. robert Reply

  Pentru mine asta e o idee de marketing, cum ar fi sa lansezi o campanie in care fiecare sa puna un mesaj pe peretele casei lui, da unul cat mai original pentru o companie dispusa sa plateasca bine, cum ar fi sa vezi toate casele vopsite in rosu si sa scrie coca-cola pe ele :))) …e doar un exemplu don’t shoot !

 5. Natural Reply

  Mi-ai adus aminte de bancul cu 4×4 zgariat pe o un Jeep. Si cu = 16… si cu completarea: Corect!
  Numai ca aici nu s-a adaugat, ci s-a sters :)

 6. Ioana Reply

  Dragut articol, mi-a placut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.