Răspundem căutătorilor: despre “mă vând pe mine”

Îmi pare că cea sau cel care a căutat ce vedeţi mai jos şi a a ajuns pe blog la mine a înţeles la fix cam cum stă treaba în lumea în care trăim. Şi că, în esenţă, suntem un produs, pe care trebuie să îl vindem celorlalţi (cu anumite caracteristici splendide, nu suntem un prezon, de dreaqu!). Şi exact asta facem, fie că ne place sau nu, fie că am înţeles asta sau nu. Căci, fetelor, atunci când vă daţi un rimel şi un fond de ten exact asta faceţi, vă pregătiţi să vindeţi produsul “tu” celorlalţi. Băieţi, când vă ridicaţi creasta şi o plezniţi cu gel, şi voi faceţi acelaşi lucru.

Aşa că măcar încercaţi să vă propuneţi să încercaţi să înţelegeţi asta. O să vă fie un pic mai bine. Zău.

marketing

 

7 comentarii la “Răspundem căutătorilor: despre “mă vând pe mine”

 1. Laura Reply

  Sunt de acord. Dar nu te limita la a explica vanzarea produsului fizic. Ne vindem si intelectual si emotional. Cea mai ampla vanzare pe care o facem este cea sociala. Uneori iese, uneori nu iese.
  Si ar mai trebui o distinctie, intre promovare si prostituare. Pentru ca exista vanzarea frumoasa, corecta, in care what you see is what you get, dar si vanzarea unui produs contrafacut, fals, creat pentru cumparator. De regula, se incheie cu niste beneficii mai mult sau mai putin materiale, dar niciodata cu un avantaj reciproc.

  • Cristian China Birta Reply

   Da, ok, imi asum vina ca am fost extremamente succint. Dar daca ma apuc sa detaliez, sa iau la pila un asemenea subiect mi-e teama ca iese o carte :))
   Da, ai dreptate, una este sa te vinzi si alta este sa te dai de gratis. Dar aici, asa cum se intampla mereu si mereu, doar noi insine putem decide cat valoram si cati marunti vrem sa facem in si cu viata noastra :)

 2. Marius Raczek Reply

  Despre asta ti-am scris candva…

 3. BogDan Reply

  Personal, mi se pare tare trist. Sau formularea este tristă, căci nu ştiu care sunt particularităţile personale ale persoanei care a căutat aşa ceva :)

  • Cristian China Birta Reply

   Nici eu nu stiu cine a cautat asa ceva. Dar, indiferent cine este, da dovada de realism. Trist sau nu, asta este alta discutie :)

 4. IanculescuHimself Reply

  Daca lipsea cuvantul “marketing” din cautare, stiam exact la ce face referire. Dar asa, s-a ridicat stacheta si chiar cred ca omul in cauza a inteles multe procese ale cotidianului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.