Câteva cuvinte (puţine) despre Holograf – World Full of Lies (2013)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

L-am cumpărat. Pe el. Pe CD. Ultimul album Holograf – World Full of Lies (2013). Cum aş fi putut să nu îl cumpăr? Deşi ştiam că nu e mare şmecherie (chiar nu e). Deşi ştiam că o să îl ascult doar o dată şi apoi la revedere multă. Dar l-am cumpărat. Dintr-un motiv foarte simplu: am crescut cu muzica pe care Holograf o făcea la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90. E parte din mine. Şi am vrut, cumva, să recuperez această parte. Atât.

Nu prea mi-au plăcut variantele în engleză ale pieselor clasice Holograf. Cu o singură excepţie: Whenever You Call My Name sună mult mai bine în engleză (spectaculos chiar!) decât Oriunde Te Vei Afla din română. În rest, mi s-a părut că albumul a fost scos doar aşa ca să fie scos, încropit la repezeală (inclusiv formatul, de ăla de lăutari mai nerăsăriţi, ca să zic aşa…) şi să mai scoată un ban de pe urma brandului.

Dar l-am cumpărat, cum dracu să nu îl cumpăr?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Câteva cuvinte (puţine) despre Holograf – World Full of Lies (2013)”

  1. Deci da, a apărut în 1990, pare-se că ar mai fi fost o reeditare în 1993, acum a sosit iar vremea albumului. Hmmm, oare de câte ori vor încălzi ciorba asta până să înţeleagă că NU merge?

    1. Sefu, stii cum e cu gusturile. Desi – intre noi fie vorba – cred ca am fost atat de neplacut surprins de albumul asta incat onotologicul meu a tanjit dupa ceva de care sa se agate sa spuna ca nu e asa de naspa. Sau ceva :))

  2. Pingback: Top 10 albume ascultate în 2013 • Republica Culturală Chineză

  3. Deci, ca să vă lămuresc, iniţial trupa a înregistrat doar două melodii (World Full Of Lies şi I Gotta Do It) la Londra, în 1990, care le-a inclus pe un material discografic, lansat în 1991 – un single imprimat la Electrecord, lansat exclusiv promoţional (fără să apară în comerţ). Apoi, cam prin 1992, trag nişte piese în studiourile Electrecord, iniţial lansate pe albumul „Banii Vorbesc”. Nu ştiu cum, apar în Italia, fac un contract cu Capitan Records Company şi… apare pe piaţă albumul „World Full Of Lies” pe CD (uluitor la acea vreme) – distribuit numai în Italia, New York, Japonia.

    Iar în 2013, au scos să zicem „reeditarea”, dar mai degrabă „lansarea pentru prima dată în Romania”. Eu am cumpărat CD-ul, sună foarte bine chiar şi e o ediţie limitată. Îl mai găseşti prin benzinării şi librării, dar deja se cam termină stocul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)